2024.03.28, Csütörtök
Újabb elektromos autó akkumulátorgyár épül hazánkban
A GS Yuasa Kínában épülő gyára (japanindustrynews.com)

Újabb elektromos autó akkumulátorgyár épül hazánkban

mti, baon.hu, emiktf.hu, vg.hu, magyarepitok.hu

2018.01.12. 09:43 - Szabó Ákos

A japán GS Yuasa Miskolcon épít üzemközpontot 8,8 milliárd forintból. A beruházás első ütemében több mint 50 munkahely jön létre, összesen 400 főt alkalmaznak majd.

Hirdetés

Februárban kezdődhet meg az építkezés a japán GS Yuasa lítium-ion akkumlátorgyárán Miskolcon – derült ki a beruházásbejelentő konferencián csütörtökön. A projektet a kormány nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű fejlesztésként kezeli és 465 millió forinttal támogatja a megvalósulását.

Az itt elkészülő energiacellákat modern, elektromos gépjárművekben is fel fogják használni, exportra is termelnek. A nemrég bejelentett dél-koreai SK Innovation hasonló gyárépítési beruházásával együtt ez jelentősen növeli Magyarország szerepét a piacon.

 

Munka a cég brit üzemében (yuasa.co.uk)

 

400 új munkahelyet teremtenek

A közel 9 milliárdos fejlesztés során több üzemi és raktárcsarnoképületet alakítanak ki. Először egy összeszerelő részleget adnak át, ahol 51-en dolgoznak majd. Ezt követően pedig a gyártás is megkezdődhet, hosszabb távon mintegy 400 főt alkalmaznak majd. A világszerte 9 üzemet üzemet működtető GS Yuasa először gyárt lítium-ion akkumulátort Japánon kívül.

A munkálatok Miskolc üzemi csarnokokkal körülvett részén történnek, az építkezést várhatóan mintegy 10 ezer köbméternyi földmunkával kezdik.

Mi épül?üzemépítésMiskolc

Hírlevél

Hirdetés