2024.03.28, Csütörtök
Nyíregyháza nagyszabású közút-fejlesztési programba kezd
nyiregyhaza.hu

Nyíregyháza nagyszabású közút-fejlesztési programba kezd

MTI

2016.08.23. 09:19 - Antal Zsófia

Új sávok, körforgalom és kerékpárutak létesülnek, korszerűsödik a Törzs utca és számos kisebb útjavítást is elvégez az önkormányzat. A program összköltsége 1,8 milliárd forint.

Hirdetés

A nyíregyházi önkormányzat több mint 1,8 milliárd forint értékű közút-fejlesztési programot valósít meg, amiből 1,5 milliárd forint európai uniós támogatás - közölte Rendes Sándor, a helyhatóság szóvivője.

A városban:

  • korszerűsítik a régi 4-es és a 41-es számú főutat összekötő Törzs utcát,
  • a 41-es számú főút kereszteződésében meghosszabbítják a város irányába kanyarodó sávot,
  • a 4-es főút csomópontjában külön sávot alakítanak ki a Záhony felé közlekedőknek,
  • a Semmelweis utcai kereszteződésben új körforgalom létesül.

Felújítják a belvárosi Kígyó utcát, ahol kerékpárút is épül, bekapcsolva a város bicikliút-hálózatába a Déli ipartelepet, illetve Borbányát. A borbányai külváros-részből a belváros irányába másik kerékpárutat hoznak létre, a Csárda utcától a Szent István utcáig. Ezen kívül a négysávosra szélesedő Belső kiskörút Szegfű utcai részén szintén lesz kerékpárút.

Rendes Sándor azt is elmondta, hogy a nyíregyházi helyhatóság saját forrásából 26 utcában 255 millió forintot költ új aszfaltos útszakaszok építésére, meglévők felújítására. A munkálatokat az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. végzi, amely további 40 utcában 84 millió forintos költségből 16 ezer négyzetméter útfelületet állít helyre, úgynevezett meleg aszfaltos technológiával.

ÚtépítéskerékpárútNyíregyházaútfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés