2024.04.19, Péntek
Négysávosra bővül Nyíregyháza legforgalmasabb útja
nyiregyhaza.hu

Négysávosra bővül Nyíregyháza legforgalmasabb útja

nyiregyhaza.hu

2016.08.20. 10:11 - Antal Zsófia

Elkezdődött a Szegfű utca kiszélesítése, északi oldalán kerékpárút is épül majd.

Hirdetés

Korszerűsítik és bővítik Nyíregyháza egyik legforgalmasabb, közlekedési szempontból legszűkebb keresztmetszetű útszakaszát, a belvárost a 4-es úttal összekötő Szegfű utcát.. A fejlesztés keretében a Hunyadi utca és István utca közötti szakaszon a jelenleg kétszer egysávos utat kétszer kétsávossá építik át. A héten elkezdődött beruházásra több mint háromszázmillió forintot fordít az önkormányzat - közölték a város hivatalos honlapján.

Elsőként az útszakasz szélesítését akadályozó épületeket bontják le. Megkezdték a közeli barkácsáruház felőli oldalon az útpálya melletti elválasztó sziget és a további két sáv kialakításának előkészítését is. A tervek szerint az út északi oldalán gyalogút és kerékpárút épül, a Géza utcai csomópont pedig jelzőlámpás irányítást kap.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló fejlesztés várhatóan három hónap múlva fejeződik be. Nyíregyháza ezen a beruházáson felül a következő időszakban több milliárd forintot fordít közlekedésfejlesztésre: kerékpárutakat és körforgalmakat hoznak létre és több útszakaszt is átépítenek.

ÚtépítésútépítéskerékpárútNyíregyházaTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés