2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Egy lépéssel közelebb az M7-es háromsávosítása
kormany.hu

Egy lépéssel közelebb az M7-es háromsávosítása

nif.hu

2016.07.19. 12:26 - Hegedűs Gergely

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő honlapjának tanúsága szerint már előkészítési fázisban van az M7-es autópálya háromsávosra bővítése a Balaton és a főváros között.

Hirdetés

A nif.hu azt írja, a beruházást a magyar állam finanszírozza. A leendő háromsávosításról már februárban beszámoltunk, a Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozott olimpiai tervben szerepelt, mely szerint az M7-es mellett az M1-es autópálya is három sávot kap.

A fejlesztés során

  • az M7-es és az M0-s csomópontjától Balatonvilágosig (vagyis a 71-es főút és a pálya csomópontjáig) a jobb pályának a harmadik forgalmi sávval történő bővítése,
  • illetve Székesfehérvár Balatonvilágos között a bal pályának a harmadik sávval történő bővítése történik meg.

Ennek köszönhetően Budapest és Balatonvilágos között 2x3 forgalmi sáv plusz leállósávos autópálya jön létre.

A NIF a projekt leírásában úgy fogalmaz, a bővítés egy szakaszon – Velence térségéig – a belső elválasztó sáv felé történik. Az azt követő szakaszon a Balatonvilágos csomópontig a töltés és a pálya szélesítésével valósulhat meg.

A szélesítés során a keresztező műtárgyak egy részénél számolni kell az elbontással, illetve az újraépítéssel, mivel a hidak hossza nem elegendő a 2x3 forgalmi sáv plusz leállósáv befogadására. A nyomvonalba eső műtárgyak szélesítése, megerősítése és felújítása a bővítés miatt szükségessé válik.

AktuálisautópályaútépítésM7-es autópálya

Hírlevél

Hirdetés