2024.04.20, Szombat
Elkészült a Testnevelési Egyetem első épületével a ZÁÉV
magyarepitok.hu

Elkészült a Testnevelési Egyetem első épületével a ZÁÉV

magyarepitok.hu

2017.10.20. 12:13 - Antal Zsófia

Európában egyedülálló oktatási színvonalat biztosít majd az intézménynek a most átadott Sport-táplálkozástudományi Központ.

Hirdetés

Pénteken délelőtt ünnepélyesen megnyitották a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központját. A ZÁÉV Zrt. kivitelezésében újjáépülő komplexumnak ez az első elkészült épülete: egy, a legkorszerűbb műszerekkel és labortechnológiával felszerelt intézmény kezdheti meg működését a 310 négyzetméteres létesítményben. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy a központ eszközei igen érzékenyek, már a legcsekélyebb mennyiségű tiltott anyag kimutatására is képesek. Hozzátette, hogy a központot a következő másfél évben folyamatosan tovább fejlesztik.

 

Világszínvonalú műszerekkel támogatják a hazai sportot 

A Testnevelési Egyetem az új labor világszínvonalú eszközparkjának köszönhetően olyan oktatási tevékenységre lesz képes, amely egész Európában egyedülálló – hangsúlyozta dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, majd megköszönte a kivitelező kiváló minőségű munkáját is.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Műemlékben rendeztek be modern labort

A Testnevelési Egyetem rektora, dr. Mocsai Lajos a sporttudományt az egyik legdinamikusabban fejlődőnek nevezte, s kifejtette, hogy rendkívül büszke az új központra, amely mind önállóan, mind az egyetem életében kulcsszerepet tölt majd be. Hozzátette, hogy a Hauszmann-házak műemléki védelméhez méltó építkezés zajlott le, amelynek keretén belül az alapoktól született újjá az épület.

Korábban ezzel kapcsolatban Gyertvai Árpád, az egyetemi beruházási programiroda igazgatója is kiemelte lapunknak adott interjújában: a kivitelező számára a értékes régi épületek modernizálása lesz az egyik legnagyobb feladat. Az 1880-as években kialakított épületekben a legmodernebb technológiát úgy biztosítani hogy közben a műemléki jelleg nem sérült meg, jelentős kihívás volt.

Az új centrum világhírű sportolók, köztük volt és jelenlegi egyetemi tanítványok számára biztosít majd egyedülálló tudást, és a többi laboratóriummal együtt dolgozva általánosságban is olyan hátteret adhat a sportnak, ami eddig nem létezett.

 

Másfél év alatt készül el az új központ

„Az elmúlt három év, azaz rektori kinevezésem óta végzett, nem túl látványos háttérmunkánknak ez az első látványos eredménye” - tette hozzá a rektor. Ezután elmondta: a következő másfél évben a magyar sport számára szeretnének egy olyan vizsgálati központot felépíteni, ahol a biomechanikai, a sportpszichológiai, a pedagógia-szociológiai tudományok mellett az élettani mérések és a táplálkozástudomány is fontos szerepet tölt be.

Az átadáson a ZÁÉV részéről részt vett Peresztegi Imre vezérigazgató és Dormán József vállalkozási igazgató is.

Galéria

ZÁÉV Építőipari Zrt.Aktuálisoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés