2024.03.29, Péntek
Emléktábla hirdeti a CEU új épületét megvalósító mérnökök kiválóságát
magyarepitok.hu

Emléktábla hirdeti a CEU új épületét megvalósító mérnökök kiválóságát

magyarepitok.hu

2018.03.28. 15:57 - Antal Zsófia

Leleplezték az Építőipari Nívódíjat tanúsító táblát a Közép-Európai Egyetem belvárosi épületében.

Hirdetés

Felkerült a Közép-Európai Egyetem (CEU) Nádor utcai, 2016-ban átadott épületére az Építőipari Nívódíjat tanúsító tábla. Az elismerést tavaly decemberben, az ÉVOSZ évzáró közgyűlésén kapta meg a Market Építő Zrt. és a Strabag MML Kft.

A táblaavató ünnepségen Bálint Péter, az Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottságának elnök-helyettese hangsúlyozta, hogy a bizottság egyhangú döntéssel ítélte meg a CEU projektnek a nívódíjat. Ezután következett a tanúsítványok átadása az alvállalkozók számára: a generálkivitelezők által kiemelt három cég, a budapesti Moratus Szerkezetépítő Kft., az Argo-Hungary Kft. és az ürömi Reneszánsz Kőfaragó Zrt. képviselői vehették át azokat.

Michael Ignatieff, a CEU rektora elmondta, hogy két év elteltével sem múlt el számára az új épület varázsa, minden alkalommal, amikor belép, ugyanúgy le van nyűgözve. Reméli, hogy a budapesti lakosok évtizedek múlva is büszkék lesznek erre a létesítményre. A CEU campus-újjáépítési projektjének igazgatója, Baross Pál szerint fontos, hogy ez a díj a kivitelezőknek szól, hiszen, akárcsak egy zenekarban, nem csak a kotta a fontos, melyből játszanak, hanem maga a zenekar, aki megszólaltatja a művet.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az épületet az ír O’Donell + Tuomey-vel együtt tervező magyar M-Teampannon részéről vett részt az ünnepségen Golda János Ybl-díjas építész, valamint Hidasnémeti Máté építészmérnök, aki átadta Michael Ignatieff-nek a március 9-én Angliában elnyert Civic Trust Awards plakettjét. Az 1959-ben a kiemelkedő építészeti és tervezési tevékenység elismerésére alapított Civic Trust Awards 2018-as ceremóniáján a CEU fejlesztésének első üteme National Panel különdíjban részesült.

Wolf András, a Market Zrt. műszaki igazgatója köszönetet mondott a projekt minden résztvevőjének, és felidézte, hogy az azóta nívódíjas épület a közelmúltban már egy magasépítési konferenciának is helyszínéül szolgált.

Galéria

StrabagMarket Építő Zrt.Aktuálisépítőipari cégekÉpítőipari Nívódíj

Hírlevél

Hirdetés