2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Márciusban elrajtol Komáromban az óriás-akkumulátorgyár építkezése
Látványterv: autocarpro.in

Márciusban elrajtol Komáromban az óriás-akkumulátorgyár építkezése

mti, magyarepitok.hu

2019.02.28. 10:45 - Szabó Ákos

A 239 milliárd forintos fejlesztéssel felépülő 117 ezer négyzetméteres gyárban elektromos autókhoz készülnek majd az alkatrészek.

Hirdetés

Egy hónapon belül megkezdődik a dél-koreai SK Innovation zöldmezős óriásberuházása Komáromban – derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott szerdai sajtótájékoztatón. Az egy évvel ezelőtt bejelentett fejlesztés során mintegy ezer új munkahelyet teremtenek egy összesen 117 ezer négyzetméteres alapterületű üzemkomplexumban, melynek felépítéséhez több mint 430 ezer négyzetméternyi ingatlant vásárolt fel az ázsiai befektető.

A termelés Komárom legújabb gyárában várhatóan már 2020 végén, vagy 2021 elején megkezdődhet.

Az óriásprojekthez a kormány vissza nem térítendő támogatással is hozzájárul, ennek mértékéről azonban még tárgyalnak a befektetőkkel. Az elektromos autók akkumulátorait előállító gyárban magas hozzáadott értékű munkát végeznek majd.

 

Jobban állunk akkumulátor-gyártásban mint a többi visegrádi ország

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági miniszter kifejtette: a világszinten is a piacvezetők közé tartozó dél-koreai cég beruházását erős regionális versenyben nyerte el Magyarország. Hozzátette: az öt legfontosabb ázsiai gyártó közül három - az SK Innovation mellett a Samsung és az GS Yuasa - már megjelent Magyarországon, míg Németországban és Lengyelországban csupán egy-egy beruházást indítottak.

munkahelyekAktuálisautóiparinnovációüzemépítésüzemfejlesztésKomárom

Hírlevél

Hirdetés