2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Nemzeti színekbe öltözött Európa egyik legnagyobb kézicsarnoka
Fotó: MTI

Nemzeti színekbe öltözött Európa egyik legnagyobb kézicsarnoka

mti, magyarepitok.hu

2021.11.09. 11:25 - Hegedűs Gergely

A külső fényekért 2800 világítótest, 3300 méter hosszú ledcsík és egy 700 négyzetméter felületű kivetítő felelős a Market által kivitelezett multicsarnokban.

Hirdetés

Hétfőn este megtartották a Budapesti Multifunkcionális Aréna külső fénypróbáját. A 20 022 férőhelyes aréna a Market Építő Zrt., mint fővállalkozó tervezésében és kivitelezésében jön létre a Népliget autóbusz-pályaudvar mögötti területen. A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) beruházásában a projekt lebonyolító-műszaki ellenőre az Óbuda-Újlak Zrt. A Market megbízása alapján a külső közlekedési és közmű infrastruktúra elemek kiviteli terveinek elkészítését, valamint a megvalósításhoz szükséges engedélyek megszerzését Főmterv Zrt. végezte.

Fotó: MTI

Európa egyik legnagyobb kézilabda arénájának a projektjéről legutóbb akkor számoltunk be, amikor szeptemberben a helyére került az aréna óriási eredményjelző táblája, ugyanakkor júniusban is jelenkeztünk egy beszámolóval, amikor bezárult a multicsarnok.


Közel háromezer világítótest felel a külső fényekért

A hétfői eseményen Bardóczy Gábor, a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa elmondta, az arénát december közepén adják át. "Amikor a Magyar Kézilabda Szövetség 2018 nyarán Szlovákiával közösen elnyerte az Európa-bajnokság rendezési jogát, csak reménykedtünk benne, hogy 2021-ben majd itt állhatunk egy vadonatúj, modern multifunkcionális csarnok mellett, amelyben megrendezhetjük az Európa-bajnokság egyik csoportját, illetve további mérkőzéseit" - fogalmazott a politikus. 

"Most pedig egy újabb lépést tettünk afelé, hogy januárban megnyithassunk a kontinenstornát."

Az MTI híre emlékeztet, az 50 ezer négyzetméter alapterületű, népligeti létesítmény építése két évvel ezelőtt kezdődött. A külső fényekért 2800 világítótest, 3300 méter hosszú ledcsík és egy 700 négyzetméter felületű kivetítő felelős.   


Ez lesz az első hazai világversenye a válogatottnak

A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti csarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új aréna az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

A magyar férfikézilabda-válogatottnak ez lesz az első hazai világversenye.

AktuálisMarket Építő Zrt.sportcsarnoksportberuházásokFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.Óbuda Group

Hírlevél

Hirdetés