2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Orvosi eszközökkel segítette a légimentőket a Swietelsky Vasúttechnika 
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Orvosi eszközökkel segítette a légimentőket a Swietelsky Vasúttechnika 

magyarepitok.hu

2021.12.23. 12:30 - Bíró Beáta

Az adományt a beteg gyermekeket segítő Országos Egyesület a Mosolyért közhasznú egyesület kapta, amely orvosi, egészségügyi eszközöket vásárolt belőle a Budaörsi Légimentő Bázisnak.

Hirdetés

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. számára fontos, hogy a szakmai tevékenység mellett a támogatásra méltó kezdeményezések is kellő figyelmet kapjanak a mindennapok forgatagában. Decemberben a beteg gyermekeket segítő Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesületet részesítette anyagi támogatásban, amely a felajánlott összegből a Budaörsi Légimentő Bázist segítette orvosi eszközökkel.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A légimentők így Ferno lapáthordágyakkal, vér- és infúzió melegítővel, vér-és folyadék melegítő készülékkel, illetve egyszer használatos átfolyó készlettel gazdagodhattak. Az eszközökön túl pénzadománnyal is segítették a bázis működését.

 

 

Az adományból vásárolt eszközöket decemberben adták át, az eseményen a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői - Vadkerti-Tóth Tihamér és Vingelmann Szabolcs – is részt vettek.

A rendezvényen bemutatták a beszerzett eszközöket, illetve azt is, hogy a légimentő helikopteren hol helyezik el ezeket. A budaörsiek vezetője beszélt arról is, hogyan lesznek segítségükre a most átadott eszközök.

 

 

Az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület főként gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekeknek nyújt segítséget, valamint egyes megyei kórházak, mentőállomások és egyéb egészségügyi és szociális intézmények támogatásához járul hozzá.

Az Egyesület alapszabályzatában további célok is szerepelnek, mint például az otthoni beteg gyermekek ápolása és a számukra szükséges orvosi eszközök vásárlása, életmentő műtétek finanszírozása, valamint mentőállomások elavult és hiányos műszereinek pótlása.

Az elmúlt években az Egyesület munkájának köszönhetően mintegy 60 millió forint értékben tudtak életmentő eszközöket adományozni országosan több mentőállomásnak és kórháznak.

 

 

A vállalat nem először adományoz. A Vasúttechnika idén a KórházSuli Alapítvány munkáját is pénzadománnyal támogatta. A kezdeményezés célja tartósan beteg – emiatt az iskolai tanulásból kimaradó - gyerekeket összekapcsolni önkéntes egyetemistákkal, akik a lábadozás időszaka alatt mentorálják a beteg fiatalokat a tanulásban, emellett társaságot, motivációt, célokat is adnak nekik a bezártság ideje alatt.

Galéria

AktuálisSwietelsky Vasúttechnika Kft.adományozáslégimentőkvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés