2022.06.28, Kedd
Hangszerekké váltak az épületek: acélszerkezetekkel komponált zenét a KÉSZ Metaltech - videó
Főkép: részlet a KÉSZ Metaltech videójából

Hangszerekké váltak az épületek: acélszerkezetekkel komponált zenét a KÉSZ Metaltech - videó

KÉSZ Metaltech

2022.03.30. 14:50 - Kalácska-Nagy Nóra

Ikonikus épületek fém- és acélváza vált hangszerré egy különleges eszköz segítségével a KÉSZ Metaltech építőipari cég látványos videójában. A zenét a filmhez a fémvázak rezonanciái adták, azaz magukat az épületeket használták alkalmi hangszerként.

Hirdetés

A budapesti városkép híres épületei szokatlan szerepet kaptak: alkalmi hangszerként szerepelnek egy videóban, amely a KÉSZ Metaltech építőipari cég által kivitelezett létesítményeket mutatja be. A KÉSZ Csoport tagvállalata, a KÉSZ Metaltech Kft. harminc éve foglalkozik acélszerkezetek kivitelezésével, valamint esztétikai- és ipari homlokzatokkal a tervezéstől egészen a kivitelezésig.

A vállalat olyan ikonikus épületek munkálataiban vett részt, mint a tavaly megújult Hungexpo, a Puskás Aréna, az Agora, a Pillar Irodaház vagy a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion, amely a jövő évi atlétikai vébé otthona lesz.

 

Fémszerkezetekből hangszerek, épületekből zene

A cég tevékenységét bemutató és a külpiaci terjeszkedését segítő image videó a Positive Adamsky kreatív csapatának munkája. A készítők a különböző fémszerkezetek egyediségét a zenével kapcsolták össze.

Ehhez egy olyan érzékelő tappancsokból álló szerkezetet helyeztek el az épületek vázán, amely átveszi a tárgyak rezgését és zenei hangokká alakítja azokat.

A videóban szereplő zenész magukon az épületeken kezdett el játszani, így a Metaltech által létrehozott, megmunkált fémek hangszerekké formálódtak. A film zenéje a zenész-producer iamyank munkája, aki szerepel is a videóban. „Habár nagy rajongója vagyok a szintetizált hangoknak, a világban végtelen számú hangforrás létezik, amiknek zenévé formálása ősi hagyomány. A monumentális fémszerkezetek zenei karaktere egy viszonylag friss szín ezen a palettán, semmihez sem hasonlítható az a mélység és erő, ami a felületükre rögzített hiperérzékeny mikrofonokon keresztül hallható" – mondta.

A film látványvilágának keretét szintén a KÉSZ Metaltech közreműködésével született épületek adták meg, ahol a tükör- és üvegfelületekkel való játék is fontos szerepet kapott, az épületek grandiózusságát pedig drónfelvételekkel emelték ki.

Az indusztriális környezet mellett a természet is megjelenik, és a képi világ állandó kapcsolatot teremt a természet, az ember és az ember alkotta szerkezet között.

„Szerettük volna megmutatni, hogy igazi művészet és precizitás van a minket körülvevő épületekben is. Nagy büszkeség számunkra, hogy eddig is rengeteg ikonikus létesítmény munkálataiban vehettünk részt, amelyek meghatározzák a városképet és még hosszú ideig részei lesznek az emberek mindennapjainak. A KÉSZ Metaltech a magyar projektek mellett számos külföldi referenciával is rendelkezik, idén pedig tovább dolgozunk azon, hogy a külpiacokon is meghatározó szereplők legyünk, ebben segít ez a brand movie is” – mondta Barócsi Róbert, a KÉSZ Metaltech Kft. ügyvezetője.

A film az alábbi linken érhető el:

 

AktuálisKÉSZ Metaltech Kft.videóKÉSZ Csoport

Hírlevél