2024.03.19, Kedd
A Magyar Zene Háza ikonikus megjelenéséhez a Weinberg acélszerkezete is hozzájárult, most díjjal ismerték el
Főkép: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A Magyar Zene Háza ikonikus megjelenéséhez a Weinberg acélszerkezete is hozzájárult, most díjjal ismerték el

magyarepitok.hu

2022.06.24. 07:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Acélszerkezeti Nívódíjjal jutalmazták a Weinberg ’93 Kft. munkáját, amellyel elérték az épület organikusan hullámzó formáját.

Hirdetés

Budapest új, ikonikus épületéről számos alkalommal beszámolt lapunk. Nem véletlenül, hiszen Sou Fujimoto építész egy modern, extravagáns házat álmodott meg a zene otthonaként. A Magyar Zene Háza megvalósulása egy igen összetett munka eredménye, a magyar építőipar szakértelmének gyűjtőpontja.

Az épület kiemelkedő alkotássá vált, ám nem titok, hogy nagy kihívások elé állította az építőket, akik azonban képesek voltak ezeknek megfelelni. A Liget Budapest projekt keretében a Magyar Építő Zrt. kivitelezésével jött létre a Magyar Zene Háza. A komplexum lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végezte el. A vasbeton-szerkezet az Épszerk-Pannónia Invest munkája, az üvegelemeket pedig az Orosházaglas Kft. gyártotta. Sou Fujimoto magyar tervezőpartnere az M-Teampannon Kft. volt.

Az épület számos formabontó, egyedi részlettel rendelkezik, mind közül az egyik leglátványosabb az organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezet és az építményt hatalmas függönyként körbeölelő üvegfalak.

A bonyolult tetőszerkezet acélvázát a Weinberg’93 Kft. készítette, amelyet nemrégiben rangos szakmai díjjal is elismertek.

Fotó: Weinberg’93 Kft.

Az épület organikusan hullámzó formáját az acélszerkezet kelti életre, amelyet a Weinberg gyártott és szerelt

2022. június 2-án rendezték meg Dunaújvárosban a MAGÉSZ (Magyar Acélszerkezeti Szövetség) Acélszerkezeti Konferenciát, amelyen átadták a 2022-es év Acélszerkezeti Nívódíját.

A díjat „A MAGYAR ZENE HÁZA ACÉLSZERKEZETEK TERVEZÉSE, KIVITELEZÉSE” során megvalósított újszerű műszaki megoldásokért, a magas műszaki színvonalért, minőségi és esztétikai követelmények kielégítéséért a MAGÉSZ Elnöksége a Weinberg’93 Kft.-nek és az ARC-S Kft.-nek ítélte oda.

A Magyar Zene Háza egy építészeti remekmű, amely hullámzó formájával, lyukakkal áttört tetőszerkezetével olyan látványt nyújt, amelyet a legkülönlegesebb épületek közzé sorol a szakma, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is.

Az épület organikusan hullámzó formáját az acélszerkezet kelti életre, amelyet a sárospataki székhelyű Weinberg’93 Építő Kft. gyártott és szerelt a helyszínen.

A legmodernebb technológia, a szakmai felkészültség és a környezettudatosság a Weinberg’93 Kft. legfőbb ismérvei. A több, mint 15.000 négyzetméternyi fedett, daruzott gyártóterület műszaki felszereltsége kiválóan alkalmas a jelen és a jövő építészeti elgondolásainak és elvárásainak kivitelezésére – áll a szakmai méltatásban.

A Magyar Zene Házát 2019-ben már a tervek alapján „A világ legjobb középületének” választották a londoni International Property Awards ingatlanszakmai megmérettetésen. Ugyanebben az évben „A legjobb nemzetközi középület díjat” is elnyerte.

2020-ban „A világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének” járó fődíjat kapta meg, 2022-ben pedig Cannes-ban, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán a zsűri fődíját nyerte el.

A többszörösen díjnyertes komplexum 2022 év elején nyílt meg a nagyközönség előtt, így ma már minden látogató a saját szemével győződhet meg a Magyar Zene Házában fellelhető különleges megoldásokról.

AktuálisWeinberg '93 Építő Kft.Magyar Építő Zrt.acélszerkezet gyártásÉpszerk-Pannónia Invest Kft.M-Teampannon Kft.Főber Zrt.nívódíjakARC-S Kft.Liget Budapest ProjektÓbuda Group

Hírlevél

Hirdetés