2024.05.25, Szombat
Elkészültek az első peronok a Budapest-Hatvan vasútvonalon
Bernát Benjámin/magyarepitok.hu-illusztráció

Elkészültek az első peronok a Budapest-Hatvan vasútvonalon

NIF Zrt.

2018.07.19. 13:52 - Veres Ida

A Strabag, a Belfry és a Swietelsky kivitelezésében zajló felújítás optimálisan halad, a szakaszon útlezárásokra és módosított menetrendre lehet számítani.

Hirdetés

Ütemtervnek megfelelően halad az idén márciusban indult Budapest-Hatvan vasútfejlesztés kivitelezése, néhány megállót már át is adtak – derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményéből. A munkálatok során

  • egyrészt a Strabag Vasúttechnika Kft. és a Belfry PE Kft. kivitelezésében a Budapest 17. kerületében található Rákos nevű megálló és Gödöllő között újítanak fel, valamint építenek át, hét megállót felújítva.
  • Másrészt korszerűsödik a vasúti pálya a Gödöllő és Hatvan közötti 28 kilométeren, hét megállóhelyet fejlesztve, ezt a szakaszt  a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kivitelezi.


Ez történik a főváros térségében

Az első szakaszon elkészült és ideiglenesen forgalomba helyezték az Isaszeg és Gödöllő közötti jobb és bal vágány alépítményét, felsővezetékrendszerét, valamint a Gödöllő Államitelepek megállóhely új peronját is. Rákosligetnél befejezték az új forgalmi kitérő pályaépítését, felsővezetéképítést, továbbá a térvilágítási munkálatokat is. Pécel állomás biztosítóberendezését 2018. július elején konténerbe költöztették, hogy 2018. II. félévében megkezdődhessen a felvételi épület felújítása is.

Július elejétől zajlik a Rákosliget – Pécel vonalszakasz bal vágányának korszerűsítése, melynek munkálatai várhatóan szeptember közepéig befejeződnek, és megkezdődhet a jobb vágány átépítése is.

A vasúti pályaépítéshez kapcsolódóan több helyen teljesen lezárják az útátjárókat. Budapesten a nyári hónapokban előreláthatólag forgalmi változásokra lehet majd számítani.

 

Gödöllőn új felüljáró épül

A Gödöllő-Hatvan közötti szakaszon is nagy erőkkel dolgozik a kivitelező. Az Aszód és Tura közötti jobb vágány teljesen átépült, valamint Hévízgyörk és Galgahévíz megállóhelyek jobb vágány melletti új peronját is forgalomba helyezték, ezeken a szakaszokon jelenleg dolgoznak, azonban előreláthatóan ezek is elkészülnek a héten.

Gödöllőn is zajlanak a munkálatok. Az állomásnál létesítendő Köztársaság úti felüljáró építési munkáihoz kapcsolódóan az ideiglenes terelő utat július elején átadták a forgalomnak, ami a felüljáró átadásáig, várhatóan 2019. szeptemberig üzemel. Jelenleg a felüljáró cölöpözési munkái folynak, július és augusztus hónapban a Tura-Hatvan közötti jobb és bal vágány átépítését végzi majd a kivitelező.


Mire lehet számítani?

A 2020-ban befejeződő beruházásnak köszönhetően fejlődik az elővárosi közlekedés, nő a pályasebesség, csökken az utazási idő, javul az utaskomfort az állomásokon és megállóhelyeken.

A munkák miatt a Budapest – Hatvan vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a következő hónapokban. A pontos menetrendet illetően az ELVIRA menetrendi keresőben, valamint a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál érdeklődhetnek.

StrabagSwietelsky Vasúttechnika Kft.Belfry PE Kft.Mi épül?vasútfejlesztésHatvanGödöllő

Hírlevél

Hirdetés