2024.05.25, Szombat
Egyedülálló betonüzemet épít Biharkeresztesen egy magyar cég
(kép: bayerconstruct.hu)

Egyedülálló betonüzemet épít Biharkeresztesen egy magyar cég

mti

2016.10.31. 11:46 - Hegedűs Gergely

A magas és mélyépítésben egyaránt érdekelt Bayer Construct olyan betonelemgyártót hoz létre, aminek technológiai szintje itthon és a régióban is egyedülálló.

Hirdetés

Betonelemgyártó üzemet épít zöldmezős beruházással a Bayer Construct Zrt. Biharkeresztesen. A projekt 500 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).


Magas szintű pontosság

A fejlesztés célja egy olyan magas felszereltségű, nagypontosságú, fejlett betonelemgyártó technológia kialakítása, amely nemcsak Magyarországon, hanem Kelet-Közép-Európában is egyedülálló. A projekt szabad vállalkozási zóna településén valósul meg, ezáltal hozzájárul a térség fejlődéséhez csökkentve a területi különbségeket, az üzemet a tervek szerint jövő márciusban adják át.


Egyre inkább a mélyépítés került előtérbe

A Bayer Construct Építőipari és Szolgáltató Zrt. 100 százalékban magyar magánszemély tulajdonában lévő vállalkozás, jogelődje 2002-ben alakult, elsősorban vasbeton szerkezetépítési munkák végzésére. Az elmúlt években a társaság jelentősen fejlődött, tevékenységi köre bővült, a magasépítési projektek mellett vízépítési, útépítési és környezetvédelmi beruházásokhoz kötődő kivitelezési munkák váltak elsődlegessé. A beruházással a vállalat új piaci szegmensben jelenik meg.    

A cégcsoport központja Budapesttől 20 kilométerre, a sóskúti ipari parkban található. A Bayer Construct Zrt. tavaly mintegy 1,4 milliárd forint árbevételt ért el, szemben a megelőző évi 3,4 milliárd forinttal, 2015-ben 89 alkalmazottja volt. A csoport tagjai a Bayer Construct Zrt., a Bayer Construction LLC, az S.C. Bayer Strada S.R.L., a Ma-Víz Kft., az S.C. Viastein S.R.L., az S.C. Viarock S.R.L.

Iparági híreképítőipari cégeképítőipari gyártókBiharkeresztesBayer Construct Zrt.

Hírlevél

Hirdetés