2024.03.28, Csütörtök
Bajnokok Ligája-döntő avatja fel a Dagályt

Bajnokok Ligája-döntő avatja fel a Dagályt

mti, magyarepitok.hu

2016.11.23. 16:53 - Hegedűs Gergely

Két hónappal a Market által túlteljesített határidő után már jelentős magyar sportsikerért szurkolhat az úszópalota közönsége.

Hirdetés

Kiderült, mi lesz a Market Építő kivitelezésében épülő Dagály Úszókomplexum első hivatalos sportrendezvénye: a rekordsebességgel kivitelezett úszópalotában rendezik május 25. és 27. között a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjét.

A fináléra kedden már meg is kezdték a jegyek árusítását. A hazai vízilabda szövetség honlapja szerint a világhálón keresztül december 31-ig jelentős kedvezménnyel, akár már 500 forintért kapható napijegy. A háromnapos bérlet 8900 forintba kerül. A döntőben legalább egy magyar csapatnak szurkolhatunk, miután a Szolnok alanyi jogon résztvevő. Emellett az A-Híd OSC-nek és a ZF-Egernek is van esélye bejutni a legjobb hat közé.


Akár 18 ezres közönség is összegyűlhet

A 2017-es vizes vb-nek otthont adó Dagály kivitelezésére a rendezés utólagos elnyerése miatt mindössze 23 hónapja volt a Marketnek, ám a magyar cégnek a március 31-i határidőből is jócskán sikerült faragnia. „A lényeget már idén be tudjuk fejezni, a jövő évben a beüzemelés mellett már csak apróságokat kell elvégeznünk” – fogalmazott Scheer Sándor vezérigazgató a magyarepitok.hu-nak korábban adott interjúban.

Az új épületben többek közt egy-egy egyaránt 50 méteres versenymedence és edzőmedence lesz. Előbbihez átmenetileg 18 ezer férőhelyes lelátó kapcsolódik. A 13 ezres ideiglenes tribünt a világbajnokság után elbontják, így alapállapotában ötezer néző befogadására lesz alkalmas az aréna.

A vizes vb-t jövő július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

 

Market Építő Zrt.Iparági hírekvizes vb 2017

Hírlevél

Hirdetés