2024.03.29, Péntek
Elérte legmagasabb pontját Angyalföld új szolgáltatóháza
fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elérte legmagasabb pontját Angyalföld új szolgáltatóháza

magyarepitok.hu

2018.02.13. 14:40 - Hegedűs Gergely

A Laterex által kivitelezett épületben szolgáltató és kereskedelmi egységek, valamint új lakások is létesülnek.

Hirdetés

Kedden délben megtartották a budapesti XIII. kerületben épülő Klapka-szolgáltatóház bokrétaünnepségét. A Laterex Zrt. által kivitelezett önkormányzati beruházásban egy összesen tízezer négyzetméteres épület jön létre.

A képre kattintva galéria nyílik - fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Ahogy azt korábban is jeleztük, Angyalföld ötemeletes új épületében a lakossági igények szerint kialakítandó szolgáltató funkciók mellett 33 lakást is létre hoznak. A több mint 4 milliárd forintos projektben 136 parkolót is építtet a beruházó.

A fejlesztés az önkormányzat korábbi közlése szerint a lakótelepi és kisvárosias területek határán létesít új közösségi tereket. Az épületben szolgáltató és kereskedelmi egységek is lesznek, a környezetében pedig 5 és félezer négyzetmétert érintő környezetrendezés történik.

A zöld felületeket sétánnyal, padsorokkal alakítják ki, valamint egy zöld dombbal, ami alatt kereskedelmi szolgáltató egységek valósulnak meg.


Több lesz, mint szolgáltató ház és több lesz, mint lakóház

A keddi eseményen a Laterex Zrt. vezérigazgatója, Gerencsér András úgy fogalmazott, már a jelenlegi készültségi szinten is látható, hogy izgalmas és érdekes létesítményt álmodott meg ide a kerület vezetése. Hozzátette, ahogy a helyi önkormányzat számára is ez számít most a kiemelt beruházásnak, úgy a Laterex munkái között is ez most a legjelentősebb.

Gerencsér András, a Laterex vezérigazgatója

A bokrétaünnepségen Tóth József a kerület polgármestere hangsúlyozta, a Klapka-ház több lesz, mint szolgáltató ház és több lesz, mint lakóház. „Ez a komplexitás nehezíti a kivitelezést, mert ennek a többletnek kell megfelelnie a majdani épületnek” – fogalmazott a politikus, aki egyúttal elismerését fejezte ki a kivitelezőnek az eddig elvégzettekért.

Tóth József ugyanakkor emlékeztetett, 2012-ben a projekt Közti Zrt. által megalkotott terve médiadíjban részesült. A polgármester úgy fogalmazott, reményeik szerint az idei „harmadik-negyedik negyedév környékén a szolgáltatóház már üzemelni fog és a lakásokat is elfoglalják a lakók”.

Galéria

LATEREX Építő Zrt.Iparági híreklakásépítésAngyalföld

Hírlevél

Hirdetés