2024.04.23, Kedd
Nagy ugrásra készül Tolnában három építőipari cég
illusztráció - fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Nagy ugrásra készül Tolnában három építőipari cég

mti, magyarepitok.hu

2018.03.06. 09:47 - Hegedűs Gergely

A bátaszéki Alisca Bau, a tamási Tam-Bau és a szekszárdi SZ+C Stúdió megrendelései is jelentős növekedést vetítenek előre.

Hirdetés

A tavalyi mérsékeltebb növekedés után jelentős, 40-100 százalékos árbevétel-növekedésre számít több Tolna megyei építőipari vállalkozás az idén – derült ki az MTI összeállításából.

 

Több mint kétszeresére nőhet az árbevétel

A bátaszéki Alisca Bau Zrt. a 2016-os 1,9 milliárd forint után 2017-ben kétmilliárd forint nettó árbevételt ért el. Korcsmár István vezérigazgató arról is beszámolt, hogy a korábbi, 112 millió forintos veszteséggel szemben a tavalyi év után már pozitív, 30-40 millió forintos adózott eredményt könyvelnek el. Az ipari épületeket és mélyépítést végző cég legnagyobb munkája az elmúlt évben a szabadegyházai szeszipari vállalat számára épített vízvezeték volt.

Az idén Bátán, Bátaszéken, Bonyhádon és Pincehelyen építenek szennyvízvezetéket és tisztító telepet. A 80 embert foglalkoztató vállalatnak az idei megrendelései alapján akár 4-5 milliárd forintra is nőhet az árbevétele.


Az M3-as és az M4-es fejlesztésében is érintett a Tam-Bau

A tamási székhelyű Tam-Bau Kft. 2016-ban 1,04 milliárd, 2017-ben 1,3 milliárd forint árbevételt ért el. „A társaság tavalyi adózott eredménye lényegesen meghaladja a 2016-os 10 millió forintot” - közölte Kólya József ügyvezető igazgató.

A tavaly egyebek között a marótvölgyi öblözet vízrendezési munkáiban - ami a Szabadics Zrt generálkivitelezésében indult tavaly nyáron - és az M4-es autópálya építésében is résztvevő cég az idén 1,8 milliárd forintos árbevételre számít. Főleg az M3-as autópálya egyik csomópontjánál, a Tisza töltésrekonstrukciójában elnyert kivitelezésnek köszönhetően. „A 95 embert foglalkoztató kft.-nek a Terület- és településfejlesztési operatív program projektjeinek megvalósításából 700-800 millió forint árbevétele származhat” - tette hozzá az igazgató.


A szekszárdi SZ+C is lényegesen előrelépett

Az építőanyag-forgalmazással és épületenergetikai projektekkel foglalkozó, szekszárdi SZ+C Stúdió Kft. tavalyi nettó árbevétele várhatóan meghaladja a kétmilliárd forintot, amely lényegesen magasabb az előző évi 1,36 milliárdos bevételnél. Czank Géza ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, az adózott eredmény ugyanakkor csökken a 2016-os 69 millió forinthoz képest, amit a bérköltségek növekedése és az építőanyagok áremelkedése okoz.

A 65 dolgozót foglalkoztató társaság vezetője szerint az idén jelentős megrendelésre számíthatnak, a cég éves szerződés-állománya alapján 2018-ban az árbevétel akár 50 százalékkal is nőhet.
 

A legjelentősebb Tolna megyei cégek 2016-os teljesítményéről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Iparági híreképítőipari cégekAlisca Bau Zrt.Tam-Bau Kft.TamásiSzekszárdBátaszékSZ+C Stúdió Kft.

Hírlevél

Hirdetés