2024.07.27, Szombat

Hirdetés

A KÉSZ Csoport segítségével ugrik szintet a szegedi mérnökképzés
Fotók: Kárpáti László/magyarepitok.hu

A KÉSZ Csoport segítségével ugrik szintet a szegedi mérnökképzés

magyarepitok.hu

2020.03.09. 16:31 - Hegedűs Gergely

Az építőipari cég és az SZTE közös kutatás-fejlesztési projekteket indít, különös tekintettel a higiénia, a műszaki technológia, a szabványosítás és az akkreditáció szakterületére.

Hirdetés

Kutatás-fejlesztési és oktatási együttműködéseket indít a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a KÉSZ Csoport.

A két szervezet közös célja, hogy a fiatalokat megtartsák a régióban, és megtalálják a helyüket a munkaerőpiacon.

Az együttműködés kereteiről a felek hétfőn az egyetemen sajtótájékoztató keretében számoltak be az újságíróknak, egyúttal az együttműködési szerződést is aláírták.

Kattintva galéria nyílik az eseményről

Az esemény sajtóanyaga szerint a partnerek kutatás-fejlesztési projekteket szeretnének indítani, különös tekintettel a higiénia, a műszaki technológia, a szabványosítás és az akkreditáció szakterületére. A megállapodás szerint a Szegedi Tudományegyetem a képzéseinek megtervezésekor figyelembe veszi és beépíti a tantervbe a KÉSZ Csoport által már megvalósított és folyamatban lévő fejlesztéseket.


A világhírű találmányainkhoz is kellettek a támogató cégek

Az eseményen Vida Tamás vezérigazgató kiemelte, a KÉSZ Csoport az építőipar többi cégéhez képest jóval nagyobb nemzetközi jelenléttel bír, és kiterjedtebb szolgáltatási körrel, jelentős saját erőforrással. „Magyarországon kívül öt országban rendelkezünk jelenléttel, leánycégekkel.” Az együttműködésről elmondta, az innováció, iparfejlesztés, infrastruktúrafejlesztés, energiahatékonyság, oktatás területeire vonatkozik, közös projektek indításával.

Vida Tamás

A cégcsoport nevében a vezérigazgató ajándék gyanánt olyan tárgyakat adott át, melyeknek magyar feltalálói voltak.

„Ezek a mindennapi életünkben használt tárgyak nem lehettek volna sikeresek, ha egy-egy nagy cég nem állt volna a feltalálók mögé az eszközök terjesztésénél. Reméljük, ez a mi együttműködésünknél is így lesz.”

Varga Mihály

Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapítója, a Felügyelőbizottság elnöke rámutatott, a cégcsoport folyamatosan keresi azokat a partnereket, akikkel érdemes együttműködni. „Ez segítette az egymásra találásunkat, amit az is erősít, hogy hozzánk hasonlóan a Szegedi Tudományegyetem is nagyon széles portfolióval rendelkezik.” Az elnök egy másik párhuzammal is élt, rámutatva, hogy az oktatás és az ipar jövőjéhez egyaránt fontos érték a fenntarthatóság és a gondoskodás.


Az eddig is meglévő együttműködés kap struktúrát

Prof. Dr. Rovó László rektor azt hangsúlyozta, ismét egy kiváló céggel kötnek megegyezést. Hozzátette, a KÉSZ Zrt. profi és gyors munkájával minden nap szembesül, hiszen az irodája közelében építi a magyar vállalat a fül-orr-gégészeti klinika új épületszárnyát. „Jól látható, hogy a Science Park fejlesztése, ahogy a többi mérnöktudományi, egészségtudományi és technológiai fejlesztések meghatározzák az egyetemünk jövőjét, ezekben mindben számítunk a KÉSZ Zrt. együttműködésére” – fogalmazott a rektor, aki szerint az együttműködés látványos eredményeket hoz majd.

Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja elmondta, az együttműködés már eddig is működött a két szervezet között, ezt strukturálja majd a megállapodás.

„Az egyetem az oktatás, a kutatás és a mérnökképzés területén számos fejlesztést szeretne a Science Parkban véghez vinni. Ezek tervezésében eddig is komoly segítséget kaptunk Varga Mihálytól, a KÉSZ Csoport alapítójától.”

Hozzátette, a két szervezet közösen vesz részt pályázatokban és fejlesztési projektekben, az építőipari cég pedig gyakornokokat fogad az egyetemről. „A műszaki képzés területén általunk tervezett ugrásban is nagyon jelentős támogatást kapunk a vállalattól” – mutatott rá a kancellár.

Galéria

Iparági hírektársadalmi felelősségvállalásSzegedi Tudományegyetem (SZTE)KÉSZ Csoportszakemberképzésoktatás

Hírlevél

Hirdetés