2024.03.29, Péntek
Elsőként rendeztek online és offline is látogatható építőipari rendezvényt
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elsőként rendeztek online és offline is látogatható építőipari rendezvényt

Mapei Kft.

2020.10.07. 17:10 - Gyöngyösi Klaudia

Építőipari konferencia online? Egy évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, kiváltképp gyakorlati szakmai bemutatókkal egybekötve. Azonban a koronavírus-járvány hatására felgyorsult digitalizáció az e téren egyébként konzervatív építőipart is elérte.

Hirdetés

Az elsők között szervezett online is követhető, gyakorlati bemutatóval egybekötött építőipari eseményt a Mapei Kft. Az október 6-án megrendezett Szigetelés Expo-n mintegy 850 szakember vett részt, közülük 688-an online csatlakoztak a rendezvényhez.

 

Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

„A jelenlegi helyzetre tekintettel döntöttünk úgy, hogy online is követhetővé tesszük a Szigetelés Expo-t, így lehetősége nyílt azoknak is kapcsolódnia a szakmai naphoz, akik nem lehettek jelen a helyszínen. A tapasztalatok nagyon kedvezők, sikeresnek értékeljük az eseményt” – mondta Szautner Csaba a konferenciát szervező Mapei Kft. kereskedelmi vezetője.

 

A bemutatott innovációkkal lényegesen javítható a kivitelezés

A budapesti Villamosszigetelő és Műanyaggyár volt iparcsarnokában megrendezett szakmai napon a kevésbé ismert megoldások mellett, a leghatékonyabb vízszigetelési technológiákat és legújabb innovációkat ismerhették meg a résztvevők. Az előadások mellett szakmai bemutatókon ismerkedhettek meg az egyes technológiák gyakorlati kivitelezésével a szakemberek.

 

„A szakemberek egyetértenek abban, hogy az épületek legnagyobb ellensége a víz. Egy német felmérés szerint az épületkárok 80 százaléka vízkár. A Szigetelés Expo-n bemutatott innovációkkal lényegesen javítható a kivitelezés minősége. Ráadásul meggyorsítható a kivitelezés, csökkenthető az élőmunka igény, így javítható a hatékonyság. Az egyre növekvő munkaerőhiány és kapacitáshiány közepette ez nagyon fontos szempont a kivitelezőknek és tervezőknek egyaránt” – mondta Szautner Csaba.

A szakmai előadások és bemutatók egész nap négy témában ismétlődve zajlottak, hogy a résztvevők kisebb csoportokban tudjanak részt venni.

A szervezők természetesen nagy gondot fordítottak a biztonságra. A belépéskor fertőtlenítő kapun kellett áthaladni, kötelező volt a maszk használata, valamint a nézőtéren szellősen, egymástól távol lettek elhelyezve a székek.

Galéria

Iparági hírekMapei Kft.építőipari alapanyagokSzigetelés ExpoBudapestépítőipar

Hírlevél

Hirdetés