2024.04.20, Szombat
Európai elismerés a magyar építőipari innovációnak
magyarepitok.hu

Európai elismerés a magyar építőipari innovációnak

magyarepitok.hu

2020.10.05. 15:51 - Hegedűs Gergely

Megerősítést nyertek a Terrán azon tervei, miszerint a napelemes tetőcseréppel belép a horvát és szlovén piacra.

Hirdetés

Az Energy CIO Insights magazin 2020-ban Generon tetőcserepével Európa legjobb 10 napelem technológia szolgáltatója között ismerte el a Terránt. A floridai gondozásában megjelenő kiadvány folyamatosan nyomon követi az energetika és a megújuló energia területén legkiemelkedőbb technológiákat, fejlesztéseket, és évről évre rangsorolja azokat.

A magyar terméket a hagyományos napelem technológia újradefiniálásáért, valamint azért díjazták, mert úgy ítélték, hogy tökéletes 21. századi megoldást jelent, biztonságos, hatékony és esztétikus egyben.


A tető terhelését is enyhíti a Generon

A közleményben a Terrán Generon divízió vezetője azt hangoztatta, a közép-európai régióban a telepített napelemek számának jelentősen növekedik. "Ezzel párhuzamosan azonban a solar paneleknek szintén fejlődniük kell" - mondta Jankó Árpád. "A tető síkja fölé telepített, hatalmas napelemtáblák nemcsak egy épület megjelenését tekintve zavaróak, de számottevő terhet jelentenek a tetőszerkezetre nézve.

 

Úgy fogalmazott, a Terrán Generon hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus megoldásokkal, ráadásul az általa kínált esztétikai élmény ugyancsak sokkal nagyobb.

Gódi Attila ügyvezető, úgy fogalmazott, hatalmas öröm számukra, hogy nemcsak hazai, hanem nemzetközi porondon is ismert és elismert a különleges napelemes termékinnovációjuk. "Egyúttal folyamatban lévő terveink szintén megerősítést nyernek, miszerint a Generonnal belépünk a horvát és szlovén építőipar és a napelemes technológiák piacára" – tette hozzá a vezető. "A Pécsett épülő gyárunk például kifejezetten a Generon iránti kereslet zavartalan kiszolgálását lesz hivatott erősíteni.”

Iparági hírekTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.Terrán Generoninnovációnapelemes tetőcserépépítőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés