2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Spakli21: az építőipar podcastja rögtön az M3-as metró felújításával rajtolt el
Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Spakli21: az építőipar podcastja rögtön az M3-as metró felújításával rajtolt el

magyarepitok.hu

2021.01.06. 14:40 - Szabó Ákos

Az ÉVOSZ új online műsorának első adásában a SWIETELSKY területi igazgatója, a Főmterv elnök-vezérigazgatója és a VIV vezérigazgatója csatlakozott Náray Balázs műsorvezetőhöz.

Hirdetés

Az M3-as metró modernizálását lapunk folyamatosan követi: most a beruházás talán legizgalmasabb része, a belvárosi középső (és egyben legmélyebben futó) állomásainak rekonstrukciója zajlik, lassan egy éve a SWIETELSKY Kft. kivitelezésében. Az ÉVOSZ (a mozaikszó az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnevezést takarja) most a 21. századi beruházással indította el 21. századi kommunikációs csatornáját, a Spakli21 podcastet, melynek első adása nemrég jelent meg.

 

 

Spakli21 névről Náray Balázs elmondta: a spakli egyfelől az építőiparban elengedhetetlen és látszólag apró eszköz, de legyen bármilyen okos is az építési munka manapság, ennek a szerepe megmarad, mégpedig az, hogy az egyenetlenségeket elsimítsa. A 21 pedig a 21. századra utal, amikor egyre inkább meghatároz a digitalizáció minket.

 

Az építőipar a nemzetgazdaság kulcsa

A havi rendszerességű műsorról ötletgazdája és gyártója, Kincses Péter ÉVOSZ-médiatagozati elnök elmondta: A Spakli21 a magyar építőipar első podcast csatornája, mellyel az iparág egy újabb felületen mutathatja meg magát.

 

Kincses Péter (helyszíni fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

 

"Hiszünk az építőiparban és hisszük, hogy az építőipar jobb megítélése nemzetgazdasági szempontból is fontos."

A januári adásban az M3-as metró felújításáról és azon belül is hangsúlyosan a Lehel tér - Nagyvárad tér szakaszáról esett szó, ahol most is zajlik a föld alatt a munka.

Náray Balázs műsorvezető vendégei

  • Bujdosó Sándor, az épületgépészeti, -villamosági feladatokat ellátó VIV Zrt. vezérigazgatója,
  • Kelemen Zsolt, a középső szakasz állomásait felújító SWIETELSKY Magyarország Kft. területi igazgatója (a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a SWIETELSKY Építő Kft. azonos vezetés alá tartozó, integrált cégek),
  • illetve Keszthelyi Tibor, a Főmterv Zrt. elnök-vezérigazgatója voltak (a cég szerepe rögtön kiderül cikkünk folytatásából).

 

Keszthelyi Tibor

A Főmterv immár hat éve dolgozik a feladaton az Uvaterv Zrt.-vel együtt (a korábbi, északi és déli ütemekben ők vezették a tervezést – az utóbbiról lapunkban interjút is közöltünk). A VIV-csoport is a kezdet kezdete óta van benne a kivitelezésben, a kapacitásuk 30 százalékát köti le a munka, a vezető elmondása szerint változó intenzitással: sokszor éjszakai, illetve hétvégi munkavégzéssel.

 

Kelemen Zsolt

A SWIETELSKY állomásfelújító munkájáról az év során számos képriportot és interjút közölt lapunk, külön rovatot is szenteltünk a témának. Így amikor Kelemen Zsolt megszólalásaiból kiderült,

a cégnek a feladat szépsége kiemelkedő, ugyanakkor az organizáció kihívás jelentős és áthidalását komoly munkával érik el,

az nem hangozhat ismeretlenül rendszeres olvasóinknak.

 

Érdemes rákattintani a play gombra

A SWIETELSKY vezető szakemberének szavaiból még az is kiderült számos érdekes részlet és információ mellett: pozitívum, hogy a beruházáson sok résztvevővel – legyen szó a beruházóról, a tervezőkről, vagy alvállalkozókról - korábban is dolgoztak már együtt és ismerik egymást.

Azoknak az olvasóinknak, akik további részletekre kíváncsiak, ugyanúgy ajánljunk a podcast meghallgatását, mint azoknak, akik kíváncsiak arra, milyen a 21. századi építőipari kommunikáció.

Galéria

Iparági hírekSpakli21M3-as metróKincses PéterSwietelsky Magyarország Kft.VIV Zrt.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.Uvaterv Zrt.ÉVOSZÉVOSZ Médiatagozat

Hírlevél

Hirdetés