2024.03.28, Csütörtök
Duna Group: nyáron megszervezték az első hazai építőmérnöki szabadegyetemet, most tehetséggondozó programot indítanak
Fotók: Nagy Mihály, Dernovics Tamás/magyarepitok.hu; NIF

Duna Group: nyáron megszervezték az első hazai építőmérnöki szabadegyetemet, most tehetséggondozó programot indítanak

2021.04.23. 13:24 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt vezette cégcsoport elindítja az ország legkomplexebb építőmérnök hallgatói tehetséggondozás programját, már lehet jelentkezni.

Hirdetés

A Duna Group az elmúlt években kiemelt figyelmet fordít mind az innovációra, mind pedig az út- és hídépítés felé forduló fiatal építőmérnökök pályára. Most elindult a cég tehetséggondozó programja, melynek nem titkolt célja, hogy az egyre fogyatkozó építőmérnök hallgatói állományból a legígéretesebbeket a Dunához csábítsák, ahol az új szakembereket karrierépítési lehetőség várja.

 

A Duna Aszfalt munkájával épül meg az Európában egyedülálló zalai autóipari tesztpálya

A program elvégzésével olyan mérnökként kerülnek ki az egyetemről, akiknek már megvan a megfelelő tapasztalatuk az önálló munkavégzéshez.

A nyolchónapos Duna Group Tehetséggondozás két részből épül fel.

  • Az első két hónapban műszaki, gazdasági és jogi alapismereteket szereznek a résztvevők, melyek az iskolában tanultakkal kiegészülve képessé teszik majd őket arra,
  • hogy a program második, 6 hónapos projekten lévő szakaszában sikeres társai tudjanak lenni az építésvezetőknek, gyakorlati ismeretekre is szert téve.

„A tematikát úgy állítottuk össze, hogy a Duna Csoport legjobb szakemberei vegyenek részt benne. Valódi tudást kínálunk a résztvevő mérnökjelölteknek: a program egy átgondolt logika mentén készíti fel a diákokat az általános folyamatok megismerésétől a megvalósulási folyamatok végéig, mind a terepen, mind pedig az irodában”

– mondta el lapunknak Kincses Péter, a projekt megalkotója. Külön hangsúlyozta: azok jelentkezését is várják, akik nem feltétlen az építkezések helyszíni feladatai, hanem inkább az irodai munkaterületek iránt érdeklődnek.

 

Kincses Péter, a Duna Group Tehetséggondozás megalkotója

 

Azokat várják, akik nyitottak az innovációra és az aktív problémamegoldásra

 

A fővárosi déli összekötő vasúti hidat is a Duna Aszfalt építi újjá

A Tehetséggondozásba mind a hat (BME, DE, NKE, ÓE, PTE, SZE) építéstudományi képzést folytató intézményekből várnak jelentkezőket, akiknek egy speciálisan végigondolt és testreszabott feltételrendszernek kell megfelelniük.

„A programba nem feltétlenül az 5.0-ás átlaggal rendelkező hallgatókat várjuk, hanem azokat, akik érdeklődők, elkötelezettek, problémamegoldók és nyitottak az innovációkra”

– tette hozzá még a szakember.

 

Speciális projektekhez lehet hozzáférni

A felvételt nyerő hallgatók az ország legizgalmasabb infrastruktúra projektjeiben vehetnek részt (a Duna Group dolgozik a zalai tesztpályán, hidakat épít a Duna és a Tisza fölött és szinte minden fontos négysávos út építésénél ott van – csak a példa kedvéért), mellyel a kötelező szakmai gyakorlatot is teljesíthetik.

 

A tiszaugi híd

További információ a programról, illetve a jelentkezés is ezen az oldalon érhető el.

A hallgatókat a Duna Csoport a tehetséggondozó gyakorlatba befektetett idejük és energiájuk értékeléseként anyagilag is támogatja.

 

A nyári szabadegyetem volt az inspiráció

„A tehetséggondozó program gondolata a Duna Group nagy lelkesedéssel fogadott nyári szabadegyetemén fogant meg” – árulta el Kincses Péter. A félhetes – és maga nemében az országban első – szabadegyetem során a hallgatók ellátogattak a zalai autóipari tesztpályára, a tiszaugi kétszer két sávos híd építkezésére, valamint a Duna Group legmodernebb technológiákat alkalmazó laborjába is bejutottak.

 

A nyári szabadegyetem

A Duna-csoport kiemelkedő mérnökei és a beruházók képviselői is beavatták a leginnovatívabb hazai útépítési projektek alapjaiba a hallgatókat, akik ezt követően borkóstolón, sörkertben és közös programokon vezethették le a megmaradt energiáikat. Mindemellett a csoport vezető szakemberei is interaktív workshopokat tartottak olyan aktuális témákról, mint például a BIM – foglalta össze végül Kincses Péter. Hozzátette még:

„augusztusban sokan mondták nekünk, hogy korábban nem tudták, hogy az útépítési szektorban is vannak ilyen jó lehetőségek és közösségek, és a folytatásról is kérdeztek minket. A tehetséggondozási program többek között erre az igényre válaszul született meg.”

Iparági hírekDuna Aszfalt Zrt.szabadegyeteminnovációDuna Group TehetséggondozásDuna Group Szabadegyetem

Hírlevél

Hirdetés