2024.03.29, Péntek
Segítségnyújtás terén is maradandót alkot a Merkbau
Fotók: Merkbau Zrt.

Segítségnyújtás terén is maradandót alkot a Merkbau

magyarepitok.hu

2021.12.16. 07:30 - Füzi Nikolett

A Merkbau cégcsoport idén a Nemesnádudvari Általános Iskolát segíti karácsonyi adomány felajánlásával.

Hirdetés

Az idén fennállásának 31. születésnapját ünneplő MERKBAU cégcsoport az utóbbi években minden karácsonykor egy nemes ügyet támogat. Folytatva az ünnepi a hagyományokat a vállalat egy különleges üzenetben köszönte meg partnereinek a közös munkát. A társaság ugyanis az ünnepi animációs videó keretén belül tette közzé, hogy idén a karácsonyi partnerajándékra szánt összeget – egy további összeggel megnövelve - a Merkbau Alapítvány számára ajánlják fel:
 

 

Ahogyan a videóban is elhangzik, az Alapítvány immár 30 éve biztosít színvonalas német nyelvoktatást és fejlődési lehetőségeket a környékbeli diákoknak.

Az adományból a Nemesnádudvari Általános Iskolában épül játszótér az alsó tagozatosok számára, hozzájárulást nyújtva ezzel a megfelelő oktatási körülmények biztosításához, ugyanakkor a gyerekek önfeledt szórakozásához is.


Évek óta elkötelezettek a fenntarthatósági és a társadalmi ügyek mellett

A kiskunhalasi székhelyű Merkbau időről időre különféle ügyek mögé áll be támogatóként. Korábban már beszámoltunk arról is, hogy a vállalat 2019-ben 3 millió forintot adományozott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház számára, amelyet az intézmény a stroke neurológia progresszivitásának emelésére fordíthatott.

Ezt követően 2020-tól a társadalmi szerepvállalás olyan módon került fókuszba a vállalat életében, hogy tudatosan kezdték el megtervezni és szervezni az ehhez kapcsolódó tevékenységeket.

Ennek megfelelően tavaly a fenntarthatóságot helyezték a középpontba, melynek részeként többek között egy napelemparkkal és faültetéssel is hozzájárultak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.


Egy nehéz helyzetbe jutott család is segítséget kapott

A fenntarthatósági projektek mellett számos más területen is segítő kezet nyújtott már a cégcsoport: ígéretének eleget téve építőanyaggal támogatott egy solti családot, akiknek a házába egy kamion csapódott, és ennek következtében lakhatatlanná vált az otthonuk.

Mindemellett, továbbra is támogatják többek közt a Kiskunhalasi Úszó- és Gyógyúszó Egyesületet és a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar Egyesületet, a jövőben pedig további elképzelésekkel is bővítik a CSR-tevékenységüket.

Iparági hírekjótékonyságMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.támogatástársadalmi felelősségvállalásNemesnádudvar

Hírlevél

Hirdetés