2024.04.19, Péntek
Kulisszatitkokra is fény derül a Magyar Építő Zrt. Youtube videóiból
Fotó: Magyar Építő Zrt.

Kulisszatitkokra is fény derül a Magyar Építő Zrt. Youtube videóiból

magyarepitok.hu

2022.02.28. 16:56 - Kolinek Nóra

A különleges kihívást jelentő kivitelezésekről rendszeresen videókat készít a vállalat, melyeket a Youtube csatornán lehet megtekinteni.

Hirdetés

Hazánk legrégebbi építőipari vállalata, a több mint 130 éves Magyar Építő Zrt., számos nagyberuházáson dolgozik jelenleg, és több kiemelt jelentőségű projektet adott át a közelmúltban. A különleges kihívást jelentő kivitelezésekről rendszeresen videókat készítenek, melyeket a vállalat Youtube csatornáján lehet megtekinteni.

A Magyar Zene Háza 2022 januárjától várja koncertekkel, interaktív állandó kiállítással, zenepedagógiai foglalkozásokkal a nagyközönséget. A világ egyik legjobban várt épülete a Magyar Építő Zrt. kivitelezésében épült meg.

Az organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival az épület nem csupán hazánkban, de világszerte is egyedülállónak számít.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A csatorna folyamatosan frissül a jelenleg futó projektek videóval

Az építkezés egyik legizgalmasabb feladatát a szerkezetben megjelenő 80 méter átmérőjű kör jelentette. „A gombának is nevezett tetőn 107 fénykút töri át a síkot, amivel a tervező, Fujimoto egy különleges ajándékot és a mesterséges fénnyel vetekedő világosságot adott a háznak” – mondta el Papatyi Balázs, a projekt létesítmény főmérnöke a decemberi Hónap Mérnöke interjúban.

A ház különlegességének egyik fő elemét az egybefüggő üvegfelületek adják, melyek a hat métertől egészen a 11 méteres magasságig emelkednek, 150 méter hosszan. „A 6 centi vastagságú üvegek súlya a 600 kilogrammtól a több mint 2 tonnáig terjed. Jellemző, hogy a darukezelő a beemelésük előtt acéllemezekkel gyakorlatozott, hogy a pontos mozdulatokat meg tudja tenni” – fűzte hozzá a szakember.

A Nyugati pályaudvar felújítása, az új Néprajzi Múzeum, valamint a Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezésének műhelytitkai mellett a vállalat rendezvényeiről is további érdekességeket tudhatnak meg a nézők. A jelenleg futó projektekről − mint például a József főhercegi palota kivitelezése – a későbbiekben bővebbet is megtudhatnak az érdeklődők, ha követik a Magyar Építő Zrt. Youtube csatornáját.

József főhercegi palota, Látványterv: Magyar Építő Zrt.

 

Iparági hírekMagyar Építő Zrt.Magyar Zene HázaNyugati pályaudvarNéprajzi MúzeumNemzeti Atlétikai StadionJózsef főhercegi palota

Hírlevél

Hirdetés