2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Nívós elismerést kapott munkaadói tevékenységéért a Merkbau
Fotó: ahkungarn.hu

Nívós elismerést kapott munkaadói tevékenységéért a Merkbau

magyarepitok.hu

2022.05.20. 17:30 - Gyöngyösi Klaudia

A díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, melyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

Hirdetés

Német-Magyar elismerést kapott a munkaadói tevékenységéért a Merkbau – derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) sajtóközleményéből. A megbízható munkaadó címet azok a vállalatok nyerhetik el, melyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

A 2017-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a jó munkahelyi feltételek fontosságára, munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a vállalatokat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját jelenlegi és leendő munkavállalók számára.

A Merkbau Zrt.-t a 2020-as sikere után újra átvehette ezt az elismerő címet.

Sávos András, a DUIHK elnöke elismerően nyilatkozott az idei pályázatokról: „Az elmúlt évek jelentős munkaerő-piaci kihívások elé állították a cégeket: a fluktuáció, a munkaerő megtartása, a munkaerő képzése a technológiai változások korában, a pandémiát követően a mentális egyensúly megtartása. Az erre adott építő jellegű, gyakorlati válaszok mind megjelentek a pályázatokban” – mondta.

Vörös Ágnes, a BASF HR vezetője, a zsűri elnöke a díjátadás keretében kiemelte: „Örömmel vettük, hogy a cégeknél a munkavállalói részvétel, valamint a munkatársak jól-létével és fejlődésével kapcsolatos törekvések jelentős szerepet játszanak.

 

Az idei díjazottakat a DUIHK éves taggyűlésén jelentették be

A kitüntető cím odaítélése pályázati úton történik, melynek során a résztvevő cégeknek egy részletes kritériumrendszer alapján kell ismertetniük gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, úgy, mint javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek.

A szakmai zsűri értékelése alapján idén 22 vállalat bemutatott anyagát bírálták el pozitívan. Ezzel a következő két évben ők viselhetik a megtisztelő „Megbízható Munkaadó” címet.

Nem véletlen, hogy a díj mindig csupán két évre szól, hiszen a cél az, hogy a vállalatok a fenntartható fejlődésre és a folyamatos törődésre legyenek ösztönözve a munkavállalók érdekében.

A kitüntető okleveleket a DUIHK éves taggyűlésén Sávos András a DUIHK elnöke és Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter adták át.

Iparági hírekMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.díjátadókfenntarthatóságelismeréspályázatok

Hírlevél

Hirdetés