2024.06.17, Hétfő
Újabb munkákkal segítheti a VABEKO hazánk földgáztárolását
Pixabay

Újabb munkákkal segítheti a VABEKO hazánk földgáztárolását

magyarepítok.hu, TED

2024.05.24. 14:00 - Móré Levente

Ismét karbantartási munkákat láthat el a szakmai elhivatottságáról híres vállalat.

Hirdetés

A Magyar Földgáztároló Zrt. részére végezhet komplex munkákat a VABEKO Kft.. A felszín feletti technológiai és technológiai területen kívüli rendszerekhez szükséges beszerzésekért három évig felel a földgázipari létesítmények engedélyezésével, tervezésével és karbantartásával is foglalkozó, nagymúltú VABEKO.

Jelentős tapasztalattal rendelkeznek A vállalat szakemberei a karbantartások terén, a cég 1997-es alapítása óta minden fontos gázrendszer-karbantartási munkában részt vesz. Jól mutatja hozzáértésüket, hogy a közelmúltig 200 km hosszan a oldotta meg a vállalat az ADRIA kőolajvezeték karbantartásával kapcsolatos feladatokat. Az itt említett közbeszerzésen nyertes vállalat új feladata, összesen több, mint 42 millió forint értékben

  • Nagyhegyesen a műszerépület emeleti klímájának beépítése, valamint
  • Baktüttösön a világítás rekonstrukciója és a tűzjelző rendszer bővítése.

 

Elavult rendszereket kell cserélni 

A Magyar Földgáztároló Zrt. Hajdúszoboszlói Földalatti Gáztárolójának, Nagyhegyesen álló III műszerépületben üzemelő klímaberendezések elavultak, így a Vabeko feladata ezek cseréjével kedvezőbb működési hatásfok és stabil működés biztosítása. 

Másik feladatrészként a Magyar Földgáztároló Zrt. Pusztaedericsi Földalatti Gáztárolója térvilágításának, illetve a portábilis gázelőkészítő (PG) technológiai terület munkavédelmi megvilágításának korszerűsítése. A Baktüttösön végrehajtandó térvilágítás-rekonstrukció a jelenlegi halogén reflektorok cseréjével jelentős energiamegtakarítást hozhat. A PG technológia új, alkonykapcsolóval és kézi kapcsolóval egyaránt vezérelhető helyi megvilágítást kap majd.
Baktüttösön szükséges továbbá a jelenlegi tűzjelző rendszer bővítése is. A villamos alállomás részét képző konténereket és a kompresszorhajtásokat biztosító transzformátorokat a tároló üzembiztonságának érdekében és a HAZOP szempontok figyelembe vételével ugyanis szükséges bevonni a meglévő tűzjelző rendszerbe. A meglévő tűzjelző rendszert ki kell terjeszteni a K-003; K-004; K-005 transzformátor épületekre, valamint a mellettük álló K1-K2-K3-K4-K5-K6-K7. konténer együttesre is. Az új védelmi eszközöket integrálni kell majd a jelenlegi rendszerbe.

 

Iparági hírekVabeko Kft.Magyar Földgáztároló Zrt.karbantartásföldgáz

Hírlevél

Hirdetés