2024.03.28, Csütörtök
Milliókat spórolhatnak a cégek ezzel a szoftverrel
Illusztrációk: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Milliókat spórolhatnak a cégek ezzel a szoftverrel

magyarepitok.hu

2020.01.10. 07:00 - Gyöngyösi Klaudia

Dübörög az építőipar, a beruházások hozzák a kívánt fedezetet. A tulajdonosok meg vannak elégedve - de vajon tudják-e, hogy több tízmillió forinttal nagyobb hasznot is kihozhattak volna a projektből? A lemorzsolódó költségeket a tulajdonosok, a vezetők sokszor nem látják, pedig hatalmas összegekről van szó.

Hirdetés

Aki aktívan dolgozik egy építőipari projektben, az már megtapasztalta, hogy sokszor óriási káosz alakul ki. A kivitelező vállalkozók bizonytalanok, hogy jó revízióból dolgoznak-e, az építésvezető nem tudja pontosan, hogy az adott pillanatban milyen tervek vannak jóváhagyva, a dokumentumok kezeléséért felelős munkatárs pedig már képtelen nyomon követni, hogy kinek milyen fájlokat küldött el és mikor.

Az ehhez hasonló fejetlenség költségek formájában csapódik le: bőven elég, ha csak az egyik nagyobb alvállalkozó rossz revízióból dolgozik 2 hétig — ez akár százmilliós kárt is jelenthet.

A myPlan.cloud szoftvert a fejlesztők elsősorban az építőipai dokumentáció kezelésére találták ki, hogy az előbb említett problémákra megoldást adjanak. A fejlesztő Bit Different Kft. egy magyar tulajdonú építőipari cégből nőtte ki magát, ahol felismerték, hogy szükségük van egy ilyen szoftverre.

Mivel nem találtak a piacon megfelelőt, ezért készítettek maguknak egyet, és hamar rájöttek, hogy másnak is hasznos lenne. Ezért a rendszert felhő alapokra helyezték, hogy korlátlanul skálázható legyen, és akár az egész építőipart kiszolgálhassa.

 

A szoftver 14 nyelven képes kommunikálni

A myPlan.cloud legfőbb előnye, hogy nagyon egyszerűen és logikusan össze lehet rakni a teljes dokumentációt elektronikusan, amin akár laikusok is azonnal kiigazodnak. 14 nyelven kommunikál és a szoftver egyik legújabb fejlesztése, hogy még a kézzel bevitt szövegeket is azonnal fordítja.

Például, ha egy magyar projektvezető készít egy hibajegyet, bejelöli egy alaprajzon a pozícióját, feltölt néhány fotót, mindezt a mobilján a helyszínen, és leírja, hogy “falból kilógó dugalj”, azt a japán megrendelő már úgy fogja látni, hogy “壁コンセント”.

A myPlan.cloud -ban egyetlen feltöltés szükséges, és minden résztvevő - akinek erre jogosultsága van - értesül az új feltöltésről. Az értesítő emailből egy kattintással azonnal meg is tudja nyitni a tervet akármilyen készülékről, legyen az PC, tablet, telefon, akár Windows, Android, iOS rendszerrel.

 

Külön képzés nélkül bárki könnyen tudja használni a programot

A fejlesztők egyik legnagyobb kihívása az volt, hogy az építőipari projekten dolgozó emberek teljes spektrumát lefedjék: elérték ugyanis, hogy az informatika világában kevésbé jártas résztvevők is azonnal kiigazodjanak a myPlan.cloud -ban, külön képzés nélkül. Elmondásuk szerint senki nem igényelt még betanítást: a szoftver mindenkinek azonnal kézreáll, aki használt már számítógépet, vagy okostelefont.

Kimagasló eredmény, hogy bár az értékesítés nemrég indult, máris nagy magyar és nemzetközi kivitelező cégek is elkezdték használni.

A sikerük titka a működő funkciók mellett a többnyelvűség, az egyszerűség, az ügyfélközpontúság - van support, akik örömmel veszik a fejlesztési javaslatokat is. 

 

Még egyetlen ügyfél sem mondta le kötetlen idejű előfizetését

“Nálunk a cégnél már többen is magukénak vallják, hogy ők ajánlották először a myPlan-t ” - kivitelező cég projekt menedzsere.

“Ha nincs a myPlan, már rég felmondtam volna. Nélkületek lehetetlen mind a 200 lakás tervét ennyire jól, egyszerűen, átláthatóan kezelni. Én már nyugodtan alszok” - generálkivitelező cég társasház-építési projektjének tervkezeléséért felelős munkatársa

További információért látogasson el a www.myplan.cloud honlapra, vagy írjon e-mailt a [email protected] címre.

Kirakatinnovációépítőipari cégekmyPlan.cloud

Hírlevél

Hirdetés