2024.07.13, Szombat

Korábbi cikkeink

Ez rosszabb, mint a tenyérjóslás – így számítja ki a FORBES a leggazdagabbak vagyonát

2015.11.03

Miután a Forbes közlése alapján a 33 leggazdagabb magyar közül szinte mindenki tart az érdekeltségében építőiparral foglalkozó társaságot, feladatunknak éreztük, hogy a maga valóságában mutassuk be a milliárdos összegektől hemzsegő számítás alapját. Előjáróban talán elég annyit mondani, hogy a Forbes számítása alapján, ha egy magánszemély havi nettó 200 ezer Ft-ot keres, van a bankszámláján 200 ezer Ft megtakarítása és van egy 3 millió Ft-os lakáshitele, akkor a lap  számítása alapján ez az ember jelenleg 16,4 millió Ft-os vagyonnal rendelkezik úgy, hogy most éppen még nem is tud róla!

Tisztul a hazai építőipar - lassan megvalósulnak a kormányzati szándékok

2015.11.02

Az Opten összefoglalója alapján megállapítható, hogy a hazai építőipar még ma is jelentős kilengéseket produkál, viszont a piac tisztulása is tapasztalható egyben, hiszen az inaktív cégek egyre nagyobb számú törlésével a körbetartozások mennyisége is csökken. A kormányzati szankciók hatására az építőipari cégek tulajdonosai is egyre felelősebb magatartást tanúsítanak.

Nemzeti Közlekedési Napok:Magyarországon paradigma-váltásra van szükség

2015.10.29

A többfunkciós közlekedési központok - intermodális központok - kialakítására az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) 42 milliárd forint áll rendelkezésre, de törekednek a keret megduplázására - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a debreceni repülőtéren. Tasó László a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) által immár hatodik alkalommal megrendezett Nemzeti Közlekedési Napok keretében a városi közlekedésről tartott fórumon elmondta:

Négy sávra szélesítik a 21-es számú főút egy szakaszát

2015.10.29

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Hatvan és Somoskőújfalu között vezető 21-es számú főút egy 7 és fél kilométeres szakaszának négy sávra szélesítésére írt ki nyílt közbeszerzést - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.  

ÉVOSZ ismét: A kőműves és burkoló szakmák összevonása nem vált be

2015.10.28

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ismételten szorgalmazza a kőműves és burkoló szakmák képzésének különválasztását. A két szakma 2012. évi Országos Képzési Jegyzékben való összevonása nem vált be, indokolt ezek ismételt különválasztása.

Átadták a felújított Forgách-kastélyt a szabolcsi Mándokon

2015.10.25

Elsősorban az üzleti és politikai szféra igényeit szolgálja ki a több mint 700 millió forintból, nagyobbrészt uniós támogatás segítségével felújított Forgách-kastély a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon; az impozáns kastélyszállót Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében avatták fel csütörtökön a felső-szabolcsi kisvárosban.

Energiafelhasználást optimalizáló rendszert fejlesztett az Opticon

2015.10.25

Energiafelhasználást optimalizáló rendszert fejlesztett ki nagyfogyasztók részére a magyar Opticon Telekommunikációs Hálózati Szolgáltató Kft., amelyhez mintegy 350 millió forint uniós támogatást kapott - közölte a cég az MTI-vel.

Átadták a felújított római katolikus templomot Nagykállóban

2015.10.25

Befejeződött a római katolikus templom felújítása a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban. A 90 millió forintos beruházást az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára adta át szombaton.

Elkészült 240 kilométer új csatorna Budapesten

2015.10.22

Befejeződött a 2013-ban indult fővárosi szennyvízelvezetési beruházás, amelynek keretében 240 kilométer új csatorna épült Budapest eddig ellátatlan területein.

Befejeződött a sarkadi szennyvízelvezetési és -tisztítási projekt

2015.10.21

Befejeződött a Békés megyei Sarkad város történetének legnagyobb beruházása, csaknem kétmilliárd forintból megvalósult a szennyvízelvezetési és -tisztítási projekt - mondta Mokán István (Fidesz) polgármester kedden, a fejlesztés záró rendezvényén.

Javaslatok a lakásépítési piac élénkítéséhez

2015.10.19

Felújították az 53 számú útnak az 55 számú úttól az országhatárig tartó részét

2015.10.15

Az 53. sz. főút 11,5 tonnás burkolatmegerősítésével és szélesítésével biztonságosabbá vált az autósok és nehézgépjárművek közlekedése az országhatártól az 55. sz. főútig. Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: az elmúlt években országszerte közel 850 kilométeren mentek végbe hasonló beruházások. A teljes hossz több mint tizedén, 95 kilométeren elvégzett munkálatok Bács-Kiskun megye útjainak állapotát javították. 

Összekötő út és kerékpárút épült Baja térségében

2015.10.14

A Terrán Cégcsoport regionális marketing igazgatót nevezett ki

2015.10.14

2015. október 13., Budapest, Bóly – A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. Tóth Szabolcsot nevezte ki a cégcsoport regionális marketing igazgatójává, aki így a hazai anyavállalaton kívül a teljes cégcsoportért is felel. A kinevezés azt is jelenti, hogy a TERRÁN brand integrált kommunikációját, a marketing folyamatok regionális szintre emeléséhez kötődő feladatokat mostantól az ő vezetésével irányítják Magyarországról. A közel 100 éve alapított magyar családi vállalkozás a hazai és a környező országok betoncserép piacának egyik legjelentősebb szereplője, első leányvállalatuk 2000-ben alakult a szlovákiai Farkasdon.

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közgép

2015.10.13

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közégp Zrt. az illetékes munkaügyi központnál, a társaság az építőipari beruházásállományának drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától válik meg - közölte a cég kedden az MTI-vel.

ÉVOSZ: az alacsony megrendelés-állomány ellenére nincs elegendő szakképzett munkaerő a piacon

2015.11.03

Az ÉVOSZ keresi annak lehetőségét és eszköztárát, hogy hogyan tudnak az építési vállalkozók közreműködni és közvetlenül maguk is tenni annak érdekében, hogy a szakmunkás hiányból és a szakképzés hiányosságaiból adódó piaci nehézségeik csökkenjenek.

Lerakták a leendő egyetemi központ alapkövét Kecskeméten

2015.10.30

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke csütörtökön Kecskeméten elhelyezte a gazdálkodástudományi kar, a leendő egyetemi központ alapkövét.

Városnyi terület fedhető be az idén eladott Terrán cserepekkel

2015.10.29

A 95 évvel ezelőtt alapított magyar családi vállalkozás, a Terrán cégcsoport – öt leányvállalatból álló, és Európa 12 országába szállító – jelentős nemzetközi vállalattá fejlődött, megbízhatóságukat fémjelzi, hogy a hazai beton tetőcserépgyártó cégek közül 2015-től elsőként emelték termékeik garanciális idejét 50 évre, amit a külpiacokon is érvényesíthetnek a vásárlók.

Mától gyorsabban érhetik el az autópályát a nyíregyháziak

2015.10.28

Átadták a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út második szakaszát, mely 4,5 kilométeren köti össze 2x1 sávon a Kálmánházi utat a 36-os számú úttal. A szakasz a személyautóknak ingyenes, a megengedett sebesség 90 km/h. Az új 3,3 milliárd forintos uniós forrásból megépített út lehetővé teszi, hogy a Tiszavasvári útról közvetlenül elérhessék az autópályát. 5,4 kilométeren szerviz utakat építettek az út melletti ingatlanok elérésének segítéséhez, 3 csomópont alakítottak ki a szakaszon, ebből kettő körforgalom.

Nemzeti Közlekedési Napok - Tasó László: a gazdaságfejlesztés kulcsa a közlekedés

2015.10.28

Magyarországon a gazdaságfejlesztés kulcsa a közlekedési ágazat fejlesztése - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Debrecenben a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) által immár hatodik alkalommal megrendezett Nemzeti Közlekedési Napokon.

Építőipari aluhab panelgyártó üzemet épít az Aluinvent

2015.10.25

Félmilliárd forint beruházással aluhab paneleket gyártó üzemet épít az Aluinvent Zrt. felsőzsolcai telephelyén - mondta Babcsán Norbert, a zrt. technológiai igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, a helyszínen.

Átadták az 55-ös főút Szeged és Mórahalom közötti felújított szakaszát

2015.10.25

Átadták csütörtökön az 55-ös főút Szeged és Mórahalom közötti 12,3 kilométeres felújított szakaszát, a beruházás 4,29 milliárd forintba került.

Új múzeumot és tematikus sétautat avattak Hévízen

2015.10.25

Csaknem 760 millió forint felhasználásával gasztronómiai elemekkel kiegészített tematikus sétautat és új múzeumot is avattak csütörtökön Hévízen a két éven át tartó, Korok és borok címet viselő projekt zárásaként.

Több mint 250 millió euró jut a Duna-régió fejlesztésére 2020-ig

2015.10.21

Közzétették a Duna Transznacionális Együttműködési Program első pályázati felhívásait; a Magyarországról koordinált program keretében november 3-ig pályázhatnak a non-profit civil szervezetek, közintézmények a program közel 263 millió eurós (nagyjából 82 milliárd forint) forrásaira.

Két nagy útprojektet terjeszt a kormány Brüsszel elé jóváhagyásra

2015.10.20

Rangos elismerést szerzett a debreceni épület

2015.10.17

Nemzetközi viszonylatban is rangos elismerésben - BREEAM In Use - Very Good minősítésben - részesült a debreceni székhelyű Hun-Office Kft. Vezér utcai Irodaháza.  

Több mint 3,5 milliárd forintból megújult a Csepeli Szabadkikötő

2015.10.15

Több mint 3,5 milliárd forintból megújult az állami tulajdonú Csepeli Szabadkikötő, műszaki színvonala jelentősen emelkedett, amelynek eredményeként további termelő és logisztikai cégek települhetnek be - hangzott el a kikötőfejlesztési program szerdai zárórendezvényén.

Bokrétaavató zajlott a BOS győrladaméri telephelyfejlesztés beruházásánál

2015.10.14

2015 áprilisban vette át a munkaterületet a Merkbau Csoport az autóipari beszállító BOS győrladaméri telephelyén, ahol a november végéig befejezendő építkezésnél október 14-én érte el az épület a legmagasabb pontját, így ez alkalomból a német szokások szerinti bokréta avató ünnepségre került sor. A részletekről Petrányi Attila létesítményfelelőst kérdeztük:

Kosárlabdacsarnok építése kezdődött Oroszlányban

2015.10.13

Egy nemzetközi előírásoknak megfelelő kosárlabdacsarnok alapkövét tették le kedden Oroszlányban, az egymilliárd forintos beruházás egy év alatt készül el.

Vizes vb 2017 - Fürjes: gőzerővel folyik a munka a Dagálynál

2015.10.13

A héten már a második 27 méteres saroktorony is elkészül a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítményéhez, a Dagály úszóarénához, melynek munkálatai öt hónapja kezdődtek, s mindenben a tervek szerint haladnak.