2024.04.20, Szombat
Várják a terveket a cinkotai HÉV-járműtelep fejlesztésére
Fotó: kerepes.hu

Várják a terveket a cinkotai HÉV-járműtelep fejlesztésére

magyarepitok.hu, TED

2022.07.12. 11:18 - Kalácska-Nagy Nóra

A járműtelepet nagyságrendileg 20-30 darab, egyenként 120 méter hosszú hibrid HÉV-szerelvény, valamint üzemi gépek, dízelmozdonyok befogadására kell megtervezni.

Hirdetés

A H9-es HÉV-vonal Cinkota−Csömör szakaszának felújítására vonatkozó engedélyezési tervek, valamint a H8-as HÉV-vonal Gödöllő városhatár−Gödöllő végállomás szakasz fejlesztéséhez kapcsolódó döntéselőkészítő tanulmány, engedélyezési terv és tenderdokumentáció elkészítése mellett újabb felhívást tett közzé az NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. az agglomerációs fejlesztések sorában.

A társaság ezúttal a H8/H9-es HÉV-vonalakhoz kapcsolódó Cinkota HÉV-járműtelep fejlesztésére keresi az engedélyezési tervek és tenderdokumentáció készítőjét – írja az uniós közbeszerzési értesítő.

 

A kapcsolódó és keresztező közúti, gyalogos és kerékpáros forgalmi létesítmények tervezése is feladat

A nyertes ajánlattevő feladata a H8/H9-es HÉV-vonal Cinkota HÉV-járműtelep fejlesztése körében a vasúti járműtelep teljes rekonstrukciójának, új kialakításának tervezése - kapcsolódva a további vonalszakaszok tervezéséhez. A járműtelep vágánykapcsolattal rendelkezik a rekonstrukció alá vont szakasszal. A meglévő pályán közlekedő HÉV-szerelvényeket a meglévő járműtelepen javítják, tisztítják, üzemszünetben parkoltatják.

A tervezendő járműtelep üzemeltetésével kapcsolatos paraméterek, adatok véglegesítése a tervező feladata a járműtelep belső üzemeltetési és karbantartási rendjének meghatározása során. A járműtelepet nagyságrendileg

20-30 darab, egyenként 120 méter hosszú hibrid HÉV-szerelvény, valamint üzemi gépek, dízelmozdonyok befogadására kell megtervezni úgy, hogy legalább 2 darab, a hibrid HÉV-szerelvény teljes hosszán aknás vágány is tervezendő.

A járműtelepen elhelyeznek

  • oktató-, forgalomirányító (KÖFI)-központot,
  • valamint karbantartó-, raktározási- és szakszolgálati telephelyi funkciókat.

Ezek területigényét a megrendelő nagyságrendileg 5000 négyzetméterre becsüli, amelynek teljeskörű építészeti és tartószerkezeti tervezése is feladat. Továbbá a feladat magában foglalja a kapcsolódó és keresztező közúti, gyalogos és kerékpáros forgalmi létesítmények teljeskörű tervezését is.

Kötött pályaNemzeti Közlekedési Központ (NKK)HÉVHÉV-fejlesztésCinkotavasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés