2024.04.20, Szombat
Újabb jelentős eseményhez érkezett az M3-as metrófelújítás 
fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb jelentős eseményhez érkezett az M3-as metrófelújítás 

magyarepitok.hu

2021.12.28. 12:00 - Bíró Beáta

A Swietelsky Vasúttechnika munkatársai befejezték az egyik vágány átépítését a Nagyvárad tér és a Deák téri állomások között.

Hirdetés

Az ütemterveknek megfelelően halad az M3-as metró középső szakaszának rekonstrukciója. Az alagúti munkák során a Swietelsky Vasúttechnika Kft. befejezte a jobboldali vágány átépítését a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér állomások között. Az új állapotot fotósunk is megörökítette

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

A Deák téri 3 csoport kitérőből álló kapcsolatot - amely lehetővé teszi a bal és jobb vágány közötti, valamint az M3 és M2 metró közötti átjárást - szintén átépítették. A kivitelezés során a vonali részeken nemcsak a pálya, de többek között az áramellátó 3. sín, a pályabeton, az alagútszigetelés, a vízelvezetés, a pályamenti létesítmények, a kábeltartószerkezetek és a világítás jelentős része is megújult.

 

 

A jobb vágány elkészültével a december 18-19. hétvégén az ellenőrző mérések, vizsgálatok, és üzempróba után a metrók feltöltési útvonalát a jobb vágányra fordították, ezzel lehetőség nyílt a bal vágány átépítésének folytatására.

Galéria

M3-as metróSwietelsky Vasúttechnika Kft.M3-as metrómetrófelújításBKVBudapest

Hírlevél

Hirdetés