2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Május 22-én adják át az M3 metró teljes vonalát és minden állomását az utasforgalomnak
Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Május 22-én adják át az M3 metró teljes vonalát és minden állomását az utasforgalomnak

magyarepitok.hu

2023.05.02. 16:44 - Szabó Ákos

A Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is birtokba vehetik a SWIETELSKY Építő Kft. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. munkájának köszönhetően a közlekedők.

Hirdetés

Rendszeresen beszámoltunk a főváros egyik meghatározó közlekedési projektjéről, az M3-as metró felújításáról az elmúlt évek során. A belvárosi (középső) szakasz több mint három éve tartó átfogó fejlesztését külön figyelemmel kísértük végig: a SWIETELSKY Építő Kft. az állomások, a SWIETELSKY Vasúttechnika Kft. pedig a vágányok felújítását végezte - ennek során 9 állomás rekonstrukciója valósul meg. Az egyes szakági terveket a FŐMTERV Zrt. készítette.

Most az m3felujitas.hu-n a beruházó BKV Zrt. közzétette: a 2017. november 6-án indult rekonstrukció 2023. május 22-én véget ér, így öt és fél év után egy teljesen megújult, modern és akadálymentes vonalon közlekedhet az a félmilliónál is több utas, aki naponta az M3-as metrót választja.

A metró északi szakaszát 2019 márciusában, a déli szakaszt pedig 2020 októberében adták át, ezeken a részeken a Strabag Építőipari Zrt. végezte el az állomások munkálatait.

M3-as metróSwietelsky Magyarország Kft.Swietelsky Vasúttechnika Kft.metrófelújításFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.Strabag

Hírlevél

Hirdetés