2024.06.18, Kedd
Új rendezvénytér nyílhat Tatabányán, az autók a föld alá kerülnek
wikipedia.org

Új rendezvénytér nyílhat Tatabányán, az autók a föld alá kerülnek

MTI

2016.09.02. 10:25 - Antal Zsófia

A tatabányai önkormányzat közel kétmilliárd forintos beruházással újítaná fel a város központját, a fejlesztéshez uniós források elnyerésére pályázik.

Hirdetés

A pályázatról Schmidt Csaba polgármester tájékoztatott. Elmondta, hogy a projekt fő elemeként a Megyeháza előtti téren található parkoló helyén új közösségi és rendezvényteret alakítanának ki, a parkolókat a tér alatt helyeznék el.

A városközpont mellett a fejlesztésbe bevonják a Budapest-Bécs vasútvonal túloldalán fekvő Dózsakert városrészt, ahol a sétálóutca rekonstrukciója valósulna meg, új zöldfelületekkel, korszerű közvilágítással és a közművek megújításával.

A polgármester hozzátette, hogy a beruházás kedvező hatását a területen megvalósuló egyéb fejlesztések erősíthetik: a Megyeháza mellett magánerős beruházással új szolgáltatóház épül, amely irodai, vendéglátó és szabadidős funkciókat lát el.

A városközpontot és Dózsakert felújított utcáját a Modern Városok Program keretében felépülő új gyalogos- és kerékpáros felüljáró köti össze, valamint négysávossá bővítik a vasút feletti közúti átkelőt.

Mi épül?Modern városok programútfelújításTatabánya

Hírlevél

Hirdetés