2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új laktanyába költözhetnek Nagyigmánd tűzoltói
langlovagok.hu

Új laktanyába költözhetnek Nagyigmánd tűzoltói

kozbeszerzes.hu, 24 Óra

2016.10.10. 13:40 - Antal Zsófia

A településen már évek óta szeretnének új tűzoltólaktanyát létesíteni, a régit kinőtték - az önkormányzat idén összegyűjtötte a szükséges forrást.

Hirdetés

A Komárom-Esztergom megyei Nagyigmánd tűzoltóságának jelenlegi laktanyaépülete már csak korlátozottan alkalmas a feladatok ellátására, a technikai eszközök számának növekedésével és minőségi fejlődésével egyre szűkösebbé vált. A tartalék tűzoltó autót például már csak az udvaron tudják tárolni. Az ügyelettel és a készenléti szolgálattal kapcsolatos elvárások egyre magasabbak, a meglévő egyetlen helyiségben az ügyeletes összetett munkáját nem képes megfelelően elvégezni.

Hajduné Farkas Erika, a település polgármestere korábban a 24 Órának elmondta, hogy a tűzoltólaktanya megépítése és környezetének rendezése kapcsán a József Attila utcában az I. világháborús emlékműtől a Vékony-érig terjedő szakasz rendbetételéről van szó. Az új laktanya az autóbuszpályaudvarral szembeni, ma még nem szép látványt nyújtó területen helyezkedik majd el.

Az új, egyemeletes épület beépített alapterülete összesen 425 négyzetméter lesz, a kivitelezési munkát a közbeszerzést megnyert egri Euro Campus Kft. végzi el 142 millió forintból.

A 24 Órában tavaly ősszel megjelent látványterv

 

Mi épül?építőipari cégekNagyigmánd

Hírlevél

Hirdetés