2024.04.26, Péntek

Hirdetés

34 éves óvoda és bölcsőde újul meg Pécs kertvárosában
kertvarosiovi.hu

34 éves óvoda és bölcsőde újul meg Pécs kertvárosában

kozbeszerzes.hu, pvfzrt.hu

2016.11.03. 12:34 - Antal Zsófia

Hamarosan hét pécsi gyermekintézmény felújítására kerül sor a TOP finanszírozásában. Ezek közül a legjelentősebb, 437 millió forintos projekt a Kertvárosi Óvoda Székhely Óvodája és a Kiskuckó Bölcsőde épületének teljes rekonstrukciója.

Hirdetés

Pécs önkormányzata tavasszal igényelt támogatást hét óvoda és bölcsőde felújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című pályázatán. A projektek közül háromhoz – melyek összesen közel 1 milliárd forint értékűek – már kivitelezőt is választottak a Közbeszerzési Értesítő szerint.

A Kertvárosi Óvoda Székhely Óvodája és a Kiskuckó Bölcsőde felújítását a budapesti székhelyű Cserkúti Generál Kft. végzi el. Erre a projektre 437 millió forint támogatást nyert el a város önkormányzata. Az egyemeletes épület 1981-1982 között épült, a földszinten a bölcsőde, az emeleten az óvoda található. Az energetikai korszerűsítés keretében az épület határoló szerkezetei utólagos hőszigetelést kapnak. A lapostetőkön új csapadékszigetelés készül el. Lecserélnek minden homlokzati nyílászárót, a falburkolatokat, az IMS tartószerkezet pedig megerősítésre kerül. A belső átalakítások során megújulnak a gépészeti és villamos rendszer elhasználódott hálózatai és a megmaradó belső ajtók is. Az épületben komplex akadálymentesítésre is sor kerül.

A Kertvárosi Óvoda Siklósi Úti Tagóvodája felújítása lehetővé teszi, hogy a Törpike Bölcsőde is az épület földszintjére költözzön. Az állagmegóvás, hőszigetelés és akadálymentesítés mellett az emeleten új tornaszobát, a földszinten pedig új konyhát alakítanak ki. A rekonstrukció és bővítés kivitelezője a budapesti MEGA-LOGISTIC Beruházási és Üzemeltetési Zrt. A projekt összértéke 170 millió forint.

A Nyugati Városrészi Óvoda Hajnóczy József Utcai Tagóvodája is megújul a szederkényi Szedibau Építőipari Kft. jóvoltából. Egy 66 négyzetméteres emeleti tornaszoba kialakítása mellett az óvoda összes nyílászárója cserére kerül, a homlokzatra 20 cm hőszigetelést helyeznek. A tető cserépfedését lecserélik, a csoportszobák, öltözők és mosdók belső burkolata megújul. A munkálatok költsége 320 millió forint.

Mi épül?építőipari cégekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztésMEGA-LOGISTIC Zrt.

Hírlevél

Hirdetés