2024.04.16, Kedd
Nemzetgazdaságilag kiemelt nagyberuházás kezdődik Biatorbágyon
flickr.com

Nemzetgazdaságilag kiemelt nagyberuházás kezdődik Biatorbágyon

MTI

2017.02.13. 13:35 - Antal Zsófia

A GSI Hungary Kft. 5,3 milliárd forintból bővíti mezőgazdasági gépgyárát, amely jelentős munkahelyteremtéssel is jár.

Hirdetés

Az egyesült államokbeli GSI-csoport Magyarországon működő regionális központja, a GSI Hungary Kft. bővíti biatorbágyi mezőgazdasági gépgyárát: saját forrásból 2,3 milliárd forint értékű gépberuházást és berendezés beszerzést hajt végre, egy ingatlanfejlesztő pedig 3 milliárd forint értékű gyártócsarnokot épít számukra - jelentette be Németh Zoltán, a GSI Hungary Kft. cégvezetője hétfőn.

Németh Zoltán elmondta, a magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a cégcsoport magyarországi invesztícióját, amely az egyik legnagyobb a cégcsoporton belül.

A cégvezető hozzátette: arra számítanak, hogy a beruházás révén a következő 10 évben a termelés és a vállalat exportja nagymértékben növekedni fog. A gyártás mellett az itt elkészülő termékek teljes körű mérnöki tervezését is a magyarországi gyárban végzik. A jelenleg több mint 100 foglalkoztatott dolgozó 75 százaléka magasan képzett szakember, és a következő években további jelentős létszámbővülés várható.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára jelezte: a több mint 5 milliárd forint értékű beruházás Pest megyében valósul meg, egy olyan régióban, ahol nem adható közvetlen állami támogatás termelő beruházáshoz, ennek ellenére a GSI vállalta a jelentős munkahelyteremtéssel járó fejlesztést.

A gabonatárolókra és az állattenyésztés gépesítésére szakosodott GSI-csoport a világ egyik legnagyobb gyártója, a magyar vállalat 2013 óta tölti be a régióközpont szerepét Európa, Közel-Kelet és a FÁK-országok területén.

Mi épül?üzemfejlesztésBiatorbágygépgyártás

Hírlevél

Hirdetés