2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Elkészült a szarvasi tűzoltólaktanya, 14 további épületet kap a katasztrófavédelem
bmsk.hu

Elkészült a szarvasi tűzoltólaktanya, 14 további épületet kap a katasztrófavédelem

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.03.24. 12:44 - Antal Zsófia

A mintegy 440 millió forintból Szarvason létrehozott új bázisról további hét település tűz- és katasztrófavédelmét is ellátják. A következő három évben még több új laktanya és őrs valósul meg.

Hirdetés

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a pénteki átadási ünnepségen felidézte: Szarvason 1953-ban létesült tűzoltólaktanya egy 1910-ben épült polgári házban. A körülmények már méltatlanok voltak az ott dolgozó mintegy hatvan ember számára, ezért 2010-ben döntöttek egy pályázat beadásáról, aminek a révén új, csaknem ezer négyzetméteres bázis épülhetett.

A kivitelezést a helyi Integrál Építő Zrt. végezte el egy év alatt.

Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője elmondta: a szarvasi laktanyában négy úgynevezett szerállást és európai színvonalú feltételeket alakítottak ki. A tűzoltó vezérőrnagy szólt arról, hogy a szarvasi, a marcali és a monori laktanya felépítése után a következő három évben további 14 új épületet kívánnak átadni: hét laktanya, hat őrs és egy raktárcsarnok felépítését tervezik, ezek között két megyei igazgatósági és egy kiképzési célú létesítmény is megvalósul.

Dankó Béla (Fidesz), a térség önkormányzati képviselője elmondta: a szarvasi laktanya Békésszentandrás, Kardos, Örménykút, Csabacsűd, Gyomaendrőd, Hunya és Kardos tűz- és katasztrófavédelmét látja el.

Mi épül?építőipari cégekSzarvas

Hírlevél

Hirdetés