2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új székház szünteti meg a somogyi főügyészség széttagoltságát
kapos.hu

Új székház szünteti meg a somogyi főügyészség széttagoltságát

magyarepitok.hu

2017.11.03. 12:40 - Antal Zsófia

A Laterex és a Z-Pannon hatezer négyzetméteres központot épít Kaposváron, ahová hamarosan az összes szervezeti egység beköltözhet.

Hirdetés

Új, központi ügyészségi székházba költözhetnek a Somogy Megyei Főügyészség jelenleg Kaposvár szerte szétszórtan elhelyezkedő szervezeti egységei. A Legfőbb Ügyészség a budapesti Laterex Építő Zrt. és a nagykanizsai Z-Pannon Építőipari Kivitelező és Fővállalkozó Kft. konzorciumával kötött szerződést egy új épület kivitelezésére, amely Kaposváron, a Gr. Apponyi Albert u. 16-ban épül fel - derül ki az ugyeszseg.hu-n elérhető dokumentumból.

látványterv: kapos.hu

A két cég nettó 2 milliárd 821 millió forintból egy földszint + 3 emelet felosztású, mélygarázzsal is rendelkező székházat épít, 6000 négyzetméter hasznos alapterülettel. A székházhoz 1400 négyzetméternyi zöldterület, valamint egy felszíni 72 férőhelyes parkoló, és egy 16 férőhelyes fedett kerékpártároló is tartozik majd.

A kapos.hu-n korábban megjelentek szerint a széttagoltan működő szervezeti egységek egy helyen való elhelyezése több évtizede napirenden van, igazgatási szempontból a helyzet már nehezen kezelhető. Megfelelő ingatlan hiányában eddig nem kerülhetett sor egy központ létrehozására, ezért döntöttek egy új létrehozása mellett.

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?KaposvárZ-Pannon Kft.iroda

Hírlevél

Hirdetés