2024.05.25, Szombat
Lovassport központ és teniszcentrum épül Szombathelyen
equestrian.org

Lovassport központ és teniszcentrum épül Szombathelyen

MTI

2018.01.23. 10:40 - Antal Zsófia

Sportfejlesztésekkel, valamint a Gothard-kastély felújításának tervezésével folytatódik a Modern városok program a vasi megyeszékhelyen.

Hirdetés

Lovassport- és hagyományőrző rendezvényközpont, valamint teniszcentrum épül Szombathelyen a Modern városok program következő lépéseként. Emellett elindul a Gothard-kastély felújításának az előkészítése is. A három projekt elindítására 550 millió forintot fordíthat az önkormányzat – ismertette Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a hétfői projektindító sajtótájékoztatón.

A Szent Márton lovassport- és hagyományőrző központ a Homok úton, a volt szabadidőközpont helyén épülhet fel. Lovaglópályák, lovarda, lelátók, öltözők létesülnek; a központ alkalmas lesz kiállítások, kézműves foglalkozások, vásárok, de akár történelmi játékok, szakmai konferenciák rendezésére is. A tervek a 195 millió forintos támogatásból 2018 végéig készülnek el, a teljes beruházás 3,5 milliárd forintba kerül majd, amire újabb támogatási kérelmet nyújt be az önkormányzat.

A több fedett teniszpályát magába foglaló Késmárk utcai teniszcentrum tervezésére és felépítése 267,7 millió forintot fordíthatnak; a tervezés határideje 2018. június, a kivitelezésé pedig 2019. december.

A Gothard-kastély felújításának terveit 94,5 millió forintból 2019 márciusáig készíthetik el, és ha a megvalósítást - amely 1,8-2 milliárd forintot igényel - szintén támogatja a kormányzat, a felújítás első üteme 2020-ig készülhet el. A turisztikai célú rekonstrukció során nemcsak a kastélyépületet, hanem az egykori angolkertet is felújítanák.

Mi épül?Modern városok programsportberuházásokSzombathelykastélyfelújítás

Hírlevél

Hirdetés