2024.04.13, Szombat
Buszos és kerékpáros közlekedését is fejleszti Lenti
devecser.hu

Buszos és kerékpáros közlekedését is fejleszti Lenti

MTi

2018.05.08. 11:05 - Antal Zsófia

A következő két évben uniós támogatásból felépítenek egy új buszpályaudvart, emellett kerékpárúttal kötik össze a lakókat a város nagy foglalkoztatóival.

Hirdetés

Csaknem 477 millió forint uniós támogatást nyert el a Zala megyei Lenti, melyből 2020. február végéig két fejlesztést valósítanak meg - közölte a város önkormányzata.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében érkező támogatás 80 százalékát új autóbusz-pályaudvar építésére fordítják: a leromlott épületegyüttes helyett az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. új létesítményt alakít ki kilenc buszbeállóval, korszerű információs monitorral felszerelt váróteremmel, jegypénztárral és információs irodával. A fejlesztés a városban és a járás 48 településén élők közösségi közlekedését javítja, elősegítve a munkaerő-mobilitást is.

A támogatás fennmaradó 20%-ából több mint egy kilométer hosszú, két méter széles kerékpárút épül, amely összeköti a lentikápolnai bicikliutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével. Kerékpárúton is megközelíthetővé teszi Lenti nagyobb foglalkoztatóit, valamint a csesztregi, a lovászi és a novai közép- és nagyvállalatokat. A projekt keretében 21 kerékpártárolót alakítanak ki és szemléletformáló kampányokat is rendeznek.

Mi épül?kerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Lentibuszpályaudvar

Hírlevél

Hirdetés