2024.04.19, Péntek
Már tervezik a Dunai Evezős Központot
Illusztráció (photos.smugmug.com)

Már tervezik a Dunai Evezős Központot

magyarepitok.hu

2018.07.30. 14:16 - Veres Ida

Az 510 ezer négyzetméteres központ két kilométeres pályával, kiszolgáló terekkel és mederfalrendezéssel épül meg.

Hirdetés

A Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program részeként megkezdték a Dunai Evezős Központ tervezését. A nyertes kivitelezők a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., az Aquaconsult Kft., valamint az ÖKO Zrt. – derül ki a TED tájékoztatójából.

A megtervezendő pálya hossza két kilométer, plusz a rajt és célzóna, melyek összesen további mintegy százötven métert tesznek ki.

A projekt további részét a mederfal mindkét oldali rendezése és az 510 000 négyzetméteres központ területén elhelyezkedő sportpályák és kiszolgáló terek létrehozása teszi ki.

A pálya létrehozása azt a célt hivatott szolgálni, hogy a jövőben a Duna nemzetközi evezős versenyek otthonául szolgálhasson és színvonalas edzéslehetőséget kínáljon a fővárosban. A soroksári Duna-ágon létesítendő evezősközpont nem csak XXI. századi versenyhelyszín lesz, de sportolási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt Budapest lakosságának és a közelben épülő 12 ezer férőhelyes,  Észak-Csepel és Északnyugat-Soroksár elhanyagolt részeit újjáélesztő Diákváros lakóinak. A Dunai Evezős Központot a sportolók mellett a lakosság is használhatja majd éppúgy, mint az új városrész többi megvalósuló létesítményét.

Mi épül?sportberuházásokFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.tervezés

Hírlevél

Hirdetés