2023.12.01, Péntek

Hirdetés

Már az időkapszulát is robot helyezte el a debreceni Continental-gyár építkezésén
A debreceni gyár látványterve - origo.hu

Már az időkapszulát is robot helyezte el a debreceni Continental-gyár építkezésén

mti

2018.09.18. 09:13 - Hegedűs Gergely

A 32 milliárdos autóipari beruházásban mind a robotika, mind a digitalizáció terén világszínvonalú üzem épül.

Hirdetés

Debrecenben építi fel hetedik magyarországi gyárát a Continental-csoport. A 100 millió eurós (32,53 milliárd forintos) beruházás alapkövét a repülőtér melletti déli ipari övezetben helyezték el. Az ünnepségen a gyárlapítás dokumentumait tartalmazó időkapszulát egy robot szállította és helyezte el, majd az ünnepség szónokai jelképes kapavágással elindították a beruházást.

Stephan Rebhan, a Continental erőátviteli divíziójának vezetője az eseményen elmondta,

a debreceni gyárban egyebek mellett automata sebességváltókat, elektronikus vezérlőegységeket, szenzorokat gyártanak majd.    


Már megkezdődött a toborzás

Hans-Jürgen Braun, a Continental központi elektronikai gyárának vezetője azt mondta, hogy "nagyon modern, világszínvonalú létesítmény" lesz a debreceni gyáruk, megfelel a 4.0 elvárásoknak mind a digitalizáció, mind a robotika terén, és a jövőben bővíthető lesz.

Lukas Juranek, a debreceni gyár vezetője hozzátette: a legfontosabb számukra a magasan képzett helyi munkaerő, amelynek biztosítására máris jó kapcsolatot alakítottak ki a Debreceni Egyetemmel és a helyi szakképzési centrummal. A munkatársak toborzását megkezdték, főleg villamos-, gépész-, ipari mérnököket, robotikával, szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakembereket keresnek - fűzte hozzá.    


Az ország második fővárosaként tekintenek Debrecenre

A beruházást 34,5 százalékos intenzitással, mintegy 10,6 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány. Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte: a Continental a beruházással 450 új munkahelyet teremt Debrecenben. Az alkalmazottak egyharmada egyetemi, kétharmada középfokú végzettségű lesz - jelezte a polgármester.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mérföldkőnek nevezte elismeréssel szól arról a gazdasági fejlődésről, ami az utóbbi években jellemzi a várost,

megítélése szerint az ország egyetlen régiója sem fejlődött olyan mértékben, mint Debrecen és térsége. 

A kormánynak megfogalmazása szerint ugyanakkor ambiciózusabb terve van annál, mint hogy Debrecen autóipari központ legyen, a városnak közép-, de akár már rövid távon is, "az ország második fővárosává kell válnia az élet minden területén". 

Mi épül?DebrecenautóiparüzemépítésKEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.

Hírlevél

Hirdetés