2024.05.20, Hétfő
November végére mindkét vágányt átépítik Rákosliget és Pécel között
NIF Zrt. - Facebook

November végére mindkét vágányt átépítik Rákosliget és Pécel között

NIF Zrt.

2018.10.01. 15:29 - Antal Zsófia

A Strabag, a Belfry és a Swietelsky ütemterv szerint halad a Budapest és Hatvan közti vasútvonal felújításával.

Hirdetés

Ütemtervnek megfelelően haladnak a Budapest–Hatvan vonalszakasz korszerűsítési munkálatai a Strabag Vasúttechnika Kft. és a Belfry PE Kft. kivitelezésében – derül ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfői közleményéből. Július elejétől szeptember közepéig elvégezték a Rákosliget–Pécel vonalszakasz bal vágányának korszerűsítését, ezt követően megkezdődhetett a jobb vágány átépítése is. A munkálatok tervezetten november végéig tartanak.

A Gödöllő-Hatvan szakaszon sem állnak meg a munkálatok az őszi időszakban, ezeket a munkákat a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kivitelezi. Gödöllőn folyamatban van a Köztársaság úti felüljáró építése és az ehhez kapcsolódó járulékos munkákat is elvégzik. Aszód állomáson várhatóan megkezdődnek az előkészületi, vágánybontási munkálatok, valamint Tura megállóhelyen elindulhat a gyalogos aluljáró, szigetperon és új forgalmi vágány építése is.

A 2020-ban befejeződő beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából valósul meg.

StrabagSwietelsky Vasúttechnika Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Belfry PE Kft.Mi épül?vasútfejlesztésTuraGödöllőPécelRákosliget

Hírlevél

Hirdetés