2024.04.19, Péntek
Új sportcsarnokkal lesz gazdagabb a fővárosi sportélet
A sportcsarnok látványterve (lokal.hu)

Új sportcsarnokkal lesz gazdagabb a fővárosi sportélet

MTI

2019.05.08. 14:27 - Almási Krisztina

A fejlesztés részeként kétszeresére bővül az intézmény befogadóképessége, valamint akadálymentesítik az épületet.

Hirdetés

Lerakták a Budapest Airport Aréna néven megújuló pestszentlőrinci sportcsarnok alapkövét, melynek munkálatai több mint 2,1 milliárd forintból kezdődhettek el a Bástya Millenium Zrt. kivitelezésében.

A beruházás keretében az eddig 400 fő befogadására alkalmas lelátót 1000 férőhelyesre bővítik ki. A sportcsarnok helyére tervezett új intézmény helyet ad majd kézilabda-, futsal- és floorballmérkőzéseknek, és továbbra is rendezhetnek benne karate- és ritmikusgimnasztika-versenyeket.

Az új létesítmény energiatakarékos és akadálymentesített lesz, és sporteseményeken kívül más rendezvények megtartására is megfelelővé válik.

Az épületen kívül megújul a környezet is, növelik a parkolóhelyek számát, és a csarnok előtti zöldterületre fitneszparkot terveztek.

 

 

Tarlós István főpolgármester az alapkőletételi ünnepségen kiemelte, hogy az 1977-ben épület mindig a XVIII. kerületi sportélet jelképének számított, de mára műszakilag és energetikailag is elavult, így nem képes kielégíteni a 21. századi igényeket. Azt is hozzátette, hogy az alapkőletétellel egy új korszak kezdődött el a kerület életében.

A Deák Ferenc labdarúgóról elnevezett fővárosi Deák Bamba Sportcentrum Thököly úti épülete eddig elsősorban kézilabdacsarnokként szolgál, a jövőben nemzetközi sportesemények megrendezésére is alkalmas helyszínné válhat.

A sportcsarnok munkálatai várhatóan jövő ősszel fejeződnek be.

Mi épül?PestszentlőrincsportcsarnoksportberuházásokBástya Millenium Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés