2024.03.19, Kedd
Átadták a Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentrumát
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Átadták a Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentrumát

magyarepitok.hu

2019.07.23. 12:10 - Almási Krisztina

A Szabadics Zrt. munkájával újjászületett többek közt a gyógycentrum kupolás medencetere és a vele közvetlen kapcsolatban álló gyógykert is.

Hirdetés

A Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. kivitelezésében valósult meg a Zalakarosi Fürdő Gyógycentrumának korszerűsítése mintegy 1 milliárd forintból, melynek felújítási munkálatai tavaly októberben kezdődtek el. Az önerős beruházásban a régi fürdőépületet a hozzá tartozó vizesblokkal együtt teljesen átépítették. Emellett az épület közvetlen környezete is megújult kertrendezés, kerítésépítés és térburkolás által. Az épületszerkezet, gépészet, belsőépítészetet is magába foglaló beruházás tíz hónap alatt készült el, közel 1000 négyzetméteren.

A lapunknak adott interjúban, Szabadics Roland, a projekt építésvezetője kiemelte, hogy az egyik, mintegy 20 négyzetméteres, kör alakú medencét sós vizű medencévé alakítják át, ami még Magyarországon is egyedülálló.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a fürdő számos része megújult, fejlesztette az élményt nyújtó családbarát szolgáltatásait, megújult a fedett fürdő, most pedig az egyik legimpozánsabb épületrész, 25 éve a vendégek szolgálatában álló gyógycentrum épülete eshetett át vérfrissítésen.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A teljes rekonstrukció során megőrizték a fürdő eddigi stílusjegyeit, az épületrész egyedi atmoszféráját és  formavilágát megtartva valósult meg a kivitelezés.

A fejlesztés részeként új tetőszerkezet épült, valamint kicserélték a nyílászárókat és a burkolatokat is. Emellett megújult a fogadótér, a teljes épületgépészet és a vizesblokkok, illetve a gyógykert járófelületeit és napozóteraszát is korszerűsítették.

Az átadóünnepségen a kivitelező Szabadics Zrt. képviseletében Szabadics Attila, a cég alelnöke elmondta, hogy összetett és szerteágazó feladat volt a fürdőfejlesztés elkészítése. Hozzátette, hogy büszkék az elkészült létesítményre, ahogy arra is, hogy részesei lehettek a megvalósításnak.

 


Az udvaron lévő gyógykert is megszépült

A gyógykertben megújultak a járdafelületek és a napozóterasz burkolata, a gyógykertet és a strandot elválasztó kerítést pedig teljes hosszában kicserélték. A meglévő, ősfákkal övezett parkban a kert is megszépült, új növényzettel várja a pihenni vágyókat.  

A beruházás során ezen kívül megerősítették az alapot, megújult a gépészet, továbbá új fűtési rendszert, lég- és uszodatechnikát építettek be, tehát az épület mozgatórugója teljes felújításon esett át. Az energetikai fejlesztéssel lehetővé vált a költséghatékony üzemeltetés: modernizálták az elektromos hálózatot és energiatakarékos LED-világítás építettek be. Ezek a munkák a rekonstrukció jelentős hányadát tették ki, és kiemelten fontosak üzemeltetési szempontból.

 

 

Az épület felújításával a fürdő vendégei részére egy magas színvonalú pihenőzóna alakult ki, távol a zajosabb élményektől, ahol a középpontban a minőségi pihenés, csendes környezetben való kikapcsolódás és feltöltődés állnak. Kényelmes pihenőterekkel, hangulatos környezetben élvezhetik a világszínvonalú gyógyító vizet a vendégek.

Galéria

Mi épül?ZalakarosSzabadics Zrt.gyógyfürdőkfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés