2024.03.19, Kedd
Kibővített csomópontot kap a Debrecen mellett épülő buszgyár
A 47-es út debreceni bevezetője - dehir.hu

Kibővített csomópontot kap a Debrecen mellett épülő buszgyár

mti

2019.07.30. 12:25 - Hegedűs Gergely

A 47-es főúton mindkét irányból külön sáv épül az ipari övezethez, ami által a Krones és a Continental üzeme is jobban elérhetővé válik.

Hirdetés

A déli gazdasági övezet megközelíthetőségének javítása érdekében új, úgynevezett osztályozós csomópontot alakítanak ki a 47-es számú főúton, Debrecen határában - jelentette be a város alpolgármestere kedden a helyszínen sajtótájékoztatón.    


Három hónap alatt kivitelezik

Barcsa Lajos azt mondta, a Magyar Közút Zrt. beruházásában Debrecen felől egy jobbra kanyarodó, Mikepércs felől egy balra kanyarodó külön sávot alakítanak ki annak érdekében, hogy az ipari parkba tartó járművek ne akadályozzák a 47-es út forgalmát.   

Az önkormányzat saját forrásból 430 millió forintot biztosít az új csomópont kialakítására, amely várhatóan 90 nap alatt, október végére készül el.

Az új csomópontból lesz megközelíthető a Kronesnek a Market Építő Zrt. által kivitelezett, szeptembertől termelő gyára, illetve a Continental most épülő, 30 milliárd forintos üzeme, valamint az InterTanker leendő autóbuszgyára.

Barcsa Lajos hozzátette, eddig összesen 4,5 milliárd forintot fordítottak a déli ipari övezet alap-infrastruktúrájának a kialakítására.   


Több mint félszáz csomópontot fejlesztenek

Elmondta azt is: a város az ipari parkok megközelíthetőségének javítása mellett tervszerűen fejleszti a belterületi úthálózatot: eddig 53 csomópontot korszerűsítettek, a munkákat az idén újabb korszerűsítésekkel folytatják mintegy négymilliárd forint ráfordítással.   

Barcsa Lajos ugyanakkor fontosnak nevezte Debrecen megközelíthetőségének a javítását is. Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy az M35-ös autópálya év végére eléri a román határt, s már javában tart a 471-es főút Debrecent Hajdúsámsonnal összekötő szakaszának szélesítése.

Mi épül?Market Építő Zrt.közlekedésfejlesztésDebrecencsomópont47-es út

Hírlevél

Hirdetés