2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Japán autóipari gyártó logisztikai központja lett Székesfehérvár
vasarhely24.com

Japán autóipari gyártó logisztikai központja lett Székesfehérvár

mti

2019.09.23. 08:17 - Szabó Ákos

A Denso 18,5 milliárd forintból épített gyára mellé csomagoló- és szállítólétesítményt.

Hirdetés

Folyamatosan bővül a japán tulajdonú Denso Gyártó Magyarország Kft. székesfehérvári komplexuma, lapunk is írt már a cég fejér megyei fejlesztéseiről. Pénteken egy új logisztikai centrumot adtak át a megyeszékhelyen: a 18,5 milliárd forintos beruházásból felépített létesítmény projektjét az állam 1,5 milliárd forinttal támogatta.

A Denso a világ harmadik legnagyobb autóipari beszállítója, amely 35 országban van jelen, Magyarországon pedig több mint négyezer embernek ad munkát. Japán a második legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon:

160 japán vállalat működik hazánkban és 33 ezer embernek adnak munkát.

Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. kereskedelmi és pénzügyi igazgatója kiemelte, hogy az autóipar az elmúlt száz év legfontosabb és legnagyobb változásán megy keresztül, amelyre cégüknek is készen kell állnia. Az elmúlt két évben ezért kapacitásintenzív beruházást hajtottak végre, amely további üzletek megszerzését is hozhatja a jövőben.

 

Fotó: MTi/Bodnár Boglárka

Elmondta, hogy a beruházás egyedülálló volt a Denso életében,

mivel a fejlesztés nagy részét magyar emberek ötletei alapján, magyar mérnökök, magyar beszállítók és kivitelezők valósították meg.

A most átadott 17 ezer négyzetméteres logisztikai központban a gyártáshoz szükséges alapanyagokat, valamint félkész- és késztermékeket raktároznak.

Mi épül?Székesfehérvárlogisztikai központlogisztikaüzemfejlesztésinnováció

Hírlevél

Hirdetés