2024.03.19, Kedd
Remekül rajtolt Nyíregyháza új wellness szállodája
Fotó: frissmedia.hu

Remekül rajtolt Nyíregyháza új wellness szállodája

mti, magyarepitok.hu

2019.11.19. 13:39 - Hegedűs Gergely

A Zemplénkő által kivitelezett négycsillagos hotellel a város nagyot lépett előre a minőségi szálláshelyek terén.

Hirdetés

Kedden Nyíregyházán hivatalosan is átadták a Zemplénkő Kft. kivitelezésében létrejött Hunguest Hotel Sóstó szállodát. A részletekről Hülvely István, az Opus Global Nyrt. érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. vezérigazgatója számolt be az MTI-nek.

Az élményfürdővel összekötött, 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálláshelyen egyebek mellett

  • egy 195 férőhelyes teraszos étterem
  • és egy 200 fős befogadóképességű konferenciaterem is helyet kapott,
  • illetve a szállodához kerékpártároló,
  • 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik.   
     

Tizenöt belföldi szállodát újít fel a cég

Az október végén elkészült, 4 milliárd forintból felépített, sóstógyógyfürdői wellness- és konferenciaszálloda a szállodalánc huszonhetedik egysége, a superior besorolású szálláshely üzemeltetési jogát tíz évre nyerte el a Hunguest. Az átadási ünnepségen a szállodavállalat vezérigazgatója elmondta,

az üzemeltetésből eltelt kevesebb mint egy hónap tapasztalatai nagyon kedvezőek, jelenleg körülbelül 95 százalékos a foglaltság.

"Azt szeretnénk, ha december végétől száz százalékos kihasználtsággal működne a nyíregyházi szálloda" - jegyezte meg Hülvely István.

Szavaiból az is kiderült, nagyjából tizenöt belföldi szállodájának rekonstrukcióját tervezi a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. jövőre. A Hunguest mintegy másfél éve dolgozik építési terveken, a források megszerzésén, valamint az érintett hotelek felújítási mértékén és sorrendjén.   


Mérföldkő a város turisztikai életében

A részletekről szólva kifejtette, jövő tavaszra készül el a végleges, több tízmilliárd forint értékű beruházási program. A Hunguestnek Budapesten jelenleg két kisebb szállodája van, de ott szeretne inkább újjal fejlődni a vállalat.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, ez a beruházás mérföldkő a város turisztikai életében. Szavai szerint turisztikai attrakciók fejlesztésével ugyan jól állt Nyíregyháza, a minőségi szálláshelyek területén azonban elmaradás volt tapasztalható, ezt pótolták a tavaly, a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében elkészült állatkerti Pangea Hotellel és a most átadott új négycsillagos szállodával.   


Közel 20 ezer vendégre számítanak évente

A hotel építését a kormány a Modern városok program keretében 3,1 milliárd forinttal támogatta, a fennmaradó 900 millió forint a város saját forrása volt. A legnagyobb magyar belföldi szállodalánc tavaly áprilisban nyerte el tíz évre a hotelt tulajdonló önkormányzat által kiírt pályázaton az üzemeltetési jogot, amely egy alkalommal 5 évre meghosszabbítható.     

A kiadott sajtóanyag szerint az üzemeltető éves szinten közel 20 ezer vendégre számít a Hunguest Hotel Sóstóban.

Mi épül?Zemplénkő Kft.szállodaberuházásNyíregyházaturizmusKe-Víz 21 Zrt.

Hírlevél

Hirdetés