2024.07.17, Szerda
Teljesen újjászületik Dunakeszi ikonikus vasútállomása
Látványtervek: dunakeszi.hu

Teljesen újjászületik Dunakeszi ikonikus vasútállomása

MTI, dunakeszi.hu

2020.06.05. 10:10 - Almási Krisztina

A nagyszabású fejlesztés részeként új várót és jegypénztárat alakítanak ki, valamint új tetőszerkezetet és új nyílászárókat is kap az épület.

Hirdetés

Állami beruházás keretében megújul a Dunakeszi Nagyállomás épülete, és ahogy korábban már megírtuk, az állomásépület teljes felújítását és az új épületszárny építését a Trend Építő Zrt. kivitelezi nettó 2,02 milliárd forintért. Ugyanitt, de külön épületben kap helyet a Pest Megyei Kormányhivatal Dunakeszi Járási Hivatalának kormányablaka és az okmányiroda is, melynek munkálatait a Zeron Zrt. végzi el nettó 1,33 milliárd forintért.

A 122 éves Nagyállomás épülete a MÁV tulajdona, amelynek felújítását már régóta szorgalmazta az önkormányzat - közölte Dióssi Csaba polgármester. Tájékoztatása szerint a patinás és szimbolikus épület felújítási munkálatai múlt ősszel kezdődtek, azóta elbontották az állványzatot, így már látszik a megszépült épület.

 

Ilyen lesz a megújult vasútállomás és környezete (dunakeszi.hu)

A nagyszámú ingázó által használt Budapest-Vác vasútvonalon fekvő állomásépületben megújulnak a várók, új jegypénztárat és belső irodahelyiségeket alakítanak ki, valamint egy fedett kerékpártárolót is létrehoznak és fedetté válik a gyalogos aluljáró lépcsője és az előtte lévő térburkolat is.  A vasútállomást érintő fejlesztés részeként továbbá az alábbi munkálatokat végzik el:

  • új tetőszerkezet,
  • nyílászárók és vizesblokkok cseréje,
  • burkolatcsere,
  • elektromos rendszer kialakítása.

A rekonstrukció során az épület alapszerkezete megmarad, belsőleg azonban teljes körű felújítás valósul meg hamarosan.

 

Az épület korábbi, leromlott állapota (hornvolan.blog.hu)

A felújítás ideje alatt az állomás épülete végig üzemel, a jegyiroda és a mellékhelyiség azonban ideiglenesen elhelyezett konténerekben kerültek kialakításra.

Az állami beruházásban megvalósuló fejlesztés és bővítés terveit a városi önkormányzat készítette el.

Mi épül?DunakeszivasútfejlesztésközlekedésfejlesztésTrend Építő Zrt.Zeron Zrt.építőipari cégekkormányablak

Hírlevél

Hirdetés