2024.04.19, Péntek
Közlekedésjavító beruházás valósult meg Jászberényben
Fotók: HE-DO Kft.

Közlekedésjavító beruházás valósult meg Jászberényben

magyarepitok.hu

2020.09.14. 12:49 - Gyöngyösi Klaudia

Egy forgalmas város középpontjában található távolsági és helyközi buszok által is használt állomás teljes felújítása izgalmas kihívás volt a HE-DO számára.

Hirdetés

Felújította a jászberényi buszpályaudvart és környékét a HE-DO Kft. – derül ki a vállalat közleményéből. A kivitelezés teljes költsége több mint nettó 610 millió forint volt.

A közleményben kifejtették: egy forgalmas város középpontjában található távolsági és helyközi buszok által is használt állomás teljes felújítása izgalmas kihívás volt a vállalat számára.

 

„Kollégáim az 1950-es években megépült jászberényi buszpályaudvar felújítását egy 650 méter hosszú csapadékcsatorna építésével, a 200 méteres ivóvíz vezeték-, a 100 méter hosszú hírközlő kábel-, valamint az 1 kilowattos légvezeték kiváltásával és földbe helyezésével kezdték el 2019 júliusában” – számolt be a kicsit több, mint egy évig tartó felújításról Balázs Attila, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője.

 

1680 tonna aszfaltot használtak fel

A szakemberek felbontották az útalapot és a szegélyeket, majd elkezdték újjáépítésüket. A forgalom zavartalanságát az építkezés környékén a Rákóczi út – Thököly út csomópontjában kialakított ideiglenes jelzőlámpás rendszer biztosította.

„A munkálatok végére többek között 2900 méter szegélyt és 165 méter támfalat építettünk meg. Elkészült 1475 köbméter Ckt-, és 260 köbméter zúzottkő útalap, a felújítás alatt összesen 1680 tonna aszfaltot használtunk fel” -  ismertette a főépítésvezető.

A buszpályaudvar közelében térköves sétány épült, az utazókat új utastájékoztató és kamerarendszer várja.

A munkálatok befejező mozzanataként 10 lombos fa és 1150 cserje is helyet kapott. A projekt műszaki átadás-átvétele várhatóan október 8-án zárul le.

Mi épül?HE-DOJászberényállomásmodernizálás

Hírlevél

Hirdetés