2024.04.16, Kedd
Üllőn és Bicskén is építkezik a SPAR: a cég 10 ezer négyzetméterrel bővíti logisztikai központjait
Illusztráció: scmonitor.hu

Üllőn és Bicskén is építkezik a SPAR: a cég 10 ezer négyzetméterrel bővíti logisztikai központjait

magyarepitok.hu

2020.09.08. 14:10 - Szabó Ákos

Összesen 4,5 milliárd forint értékben fejleszti Magyarország egyik meghatározó kiskereskedelmi vállalata két bázisát, a kivitelező a Weinberg '93 Kft.

Hirdetés

Mind a Fejér megyei Bicskén, mind a Pest megyei Üllőn jelentős beruházással erősíti hazai raktározási és szállítási kapacitásait a SPAR Magyarország Kft. – derül ki a cég tájékoztatójából. A cég 382 saját működtetésű és 200 franchise-üzletének kiszolgálására szolgáló projektek befejeztével összesen 100 ezer tonnányi terméket tudnak majd egyszerre raktározni, illetve előkészíteni a kiszállításra. A fejlesztéseket a sárospataki központú Weinberg '93 Építő Kft. kivitelezi - tudta meg lapunk.

 

Bicske 26 éves központját így modernizálják

A SPAR 1994-ben átadott – 10 hektáros – bicskei logisztikai központjában az év végére fejezik be a beruházást, melyben 4 ezer négyzetméterrel bővítik a bázis szárazáru raktárát. Ez mintegy 4 ezer raklapnyi új tárolási logisztkai kapacitást jelent. A megnövekedett terület lehetőséget biztosít arra, hogy a meglévő épületen belül a frissáru raktár területét is növeljék.

A létesítmény teljes raktárterülete így megközelíti majd a 40 ezer négyzetmétert.

Emellett irodai fejlesztésre és üzemi járda építésére is sor kerül az összesen 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás során.

 

Üllőn 6 ezer négyzetméteres csarnok épül

A 2008-ban Üllőn megnyitott második logisztikai bázison egy új, 6 ezer négyzetméteres - 5 ezer raklap tárolási kapacitású - szárazáru csarnokot építenek fel. A meglévő épületben így felszabaduló helyet pedig frissáru és hústermékek logisztikai kezelésére használják majd.

Ezeken kívül csaknem 2 ezer négyzetméteres raktározásra alkalmas galériát is kialakítanak, valamint egy új – akár napi 4 ezer raklap megmozgatására alkalmas – raklapemelő gépet vásárolnak és 110 kW fűtési / 90 kW hűtési teljesítményű hőszivattyút is beüzemelnek. Az üllői fejlesztést 2 milliárd forintos saját forrásból finanszírozza a vállalat.

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.ÜllőBicskelogisztikai központlogisztikacsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés