2024.04.19, Péntek
Otthonra lelnek az Esterházy-kincsek: folytatódik a fertődi kastély felújítása
fertod.hu

Otthonra lelnek az Esterházy-kincsek: folytatódik a fertődi kastély felújítása

MTI

2020.12.09. 15:05 - Kalácska-Nagy Nóra

Az elmúlt tíz évben több mint tízmilliárd forintból fejlesztették a kastélyt.

Hirdetés

Tovább fejlesztik a fertődi Esterházy-kastélyt több mint kétmilliárd forint állami támogatásból. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón elmondta, a beruházás részeként több mint 150 millió forintból megújítják a keleti gránátosházat, amelyből fogadóépületet alakítanak ki.

Felújítják továbbá a lovardát és a kastélynak azt a szárnyát, amelyben korábban a Porpáczy Aladár középiskola működött.

Utóbbi a fejlesztési csomag legnagyobb eleme, több mint egymilliárd forintba kerül. A beruházást követően abban a szárnyban helyezik majd el az Esterházy-kincseket.

Az elmúlt tíz évben több mint tízmilliárd forintból fejlesztették a kastélyt. A mostani beruházással a kastély, mint örökségturisztikai elem nagy lépést tesz abba az irányba, hogy még több turistát vonzzon a városba.

 

Megújult a Fertő tó körüli kerékpárút

Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere a kastély fejlesztéséről elmondta, a beruházás már elkezdődött és két éven belül fog megvalósulni.  A helyi fejlesztéseket illetően elmondta, 

már zajlik a Fertő tavat körbeölelő kerékpárút összekötése a hansági kerékpárúttal, valamint megújult a Fertő tó körüli kerékpárút utolsó, hat kilométeres szakasza is.

Továbbá helytörténeti kiállítást rendeztek be a Muzsikaházban, emellett kerékpáros pihenőhelyeket alakítanak ki. Egy olyan hely is létesül, ahol különféle kerékpáros szolgáltatásokat lehet igénybe venni.   

Mi épül?FertődkastélyfelújításFertő tó

Hírlevél

Hirdetés